TEXSOSPACK

Estudi per a promoure la implementació de packaging sostenible

al sector dels materials tèxtils avançats

 

 

RESUM DE LA JORNADA INTERCLÚSTER

IMPULSAT PER L’AEI TÈXTILS I EL PACKAGING CLUSTER, AMB LA COL·LABORACIÓ DEL CENTRE TECNOLÒGIC LEITAT

 

TEXSOSPACK està impulsat per l’ AEI TÈXTILS i el Packaging Cluster, entitats que disposen d’un gran coneixement de l’àmbit tèxtil i del packaging, a nivell tècnic, sectorial i de mercat; de contactes amb les empreses catalanes dels dos sectors i amb els principals agents; i d’experiència prèvia en la temàtica. Col·labora en el projecte el Centre Tecnològic LEITAT, també amb una àmplia experiència tant en el sectors tèxtil i packaging com en projectes d’economia circular.

CONEIX EL projecte

El projecte té com a objectiu desenvolupar un estudi per a promoure la implementació de packaging sostenible al sector dels materials tèxtils avançats.

Com a punt de partida es realitzarà un anàlisi de l’estat de l’art de packaging sostenible en diversos sectors i es consultaran vàries empreses del clúster AEI TÈXTILS, per a obtenir un recull dels principals reptes de packaging i se’n definiran els més comuns i prioritaris. S’organitzarà una sessió interclúster entre empreses del sector tèxtil i packaging per tal d’exposar els reptes i, mitjançant una dinàmica de treball, plantejar solucions. De les solucions plantejades se’n seleccionaran 4 de les quals se’n realitzarà una avaluació ambiental.

Finalment, amb tota la informació generada s’elaborarà un estudi que pretén ser una guia de com implementar un packaging sostenible a les empreses del sector dels materials tèxtils avançats i que podria ser extrapolable a altres empreses del sector tèxtil i, fins i tot, a altres sectors.

Contacte

Projecte Co-finançat per:

Pin It on Pinterest