Notícies

L’AEI Tèxtils i el Packaging Cluster celebren la jornada interclúster tèxtil/packaging, promovent un futur més sostenible

18/10/2022

El 27 de setembre va tenir lloc la jornada interclúster tèxtil/packaging dins del marc del projecte Texsospack, coordinat per l’AEI Tèxtils i el Packaging Cluster, amb la col·laboració del centre tecnològic LEITAT i el suport de l’Agència de Residus de Catalunya mitjançant el programa de finançament “Foment de l’Economia Circular”. 

L’objectiu de la jornada, desenvolupada a la seu de la CECOT a Terrassa i que va comptar amb la participació de 12 empreses d’ambdós clústers, era conèixer i treballar els reptes als que s’enfronten les empreses del sector dels materials tèxtils avançats en l’àmbit del packaging. 

Va obrir la sessió la Dra. Marta Casadesús, Project Manager de l’AEI Tèxtils, que va presentar el projecte Texsospack i les actuacions ja dutes a terme, com és la publicació de l’estat de l’art “Bones pràctiques de packaging sostenible per a la indústria tèxtil”. 

La sessió va prosseguir amb la presentació dels reptes, plantejats per les empreses Manufacturas Arpe, Hidrocolor i Cart Service. Varen sorgir diversos temes de debat com les alternatives de packaging sostenibles, les característiques dels elements de packaging alternatius (per exemple la transparència), la poca acceptació del plàstic al mercat i els elevats costos actuals de la matèria primera, entre d’altres. Amb tota la informació recollida, els participants varen dividir-se en grups per treballar els reptes i proposar potencials solucions. 

La sessió va ser tot un èxit; es varen generar diverses sinèrgies entre els socis d’ambdós clústers que poden derivar en futures col·laboracions per promoure un packaging més sostenible al sector dels materials tèxtils avançats. Fruit d’aquestes solucions potencials i amb el treball fet durant les anteriors actuacions del projecte, els coordinadors de Texsospack elaboraran un estudi identificant i analitzant l’impacte ambiental de quatre de les solucions aportades. 

Els clústers actuen com a eix i com a entorn de col·laboració per facilitar la cooperació entre empreses, centres d’investigació, legisladors i altres institucions que promouen la sostenibilitat i proveeixen a les PIMEs d’accés a noves competències, recursos i mercats. 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió d’ADDTEX

Reunió d’ADDTEX

Els dies 3 i 4 de juliol, l’equip del clúster va ser a Prato, participant a una reunió de seguiment del projecte ADDTEX.

ADDTEX Innovation Bootcamp

ADDTEX Innovation Bootcamp

Del 2 al 5 de juliol, 25 estudiants de diferents països europeus es varen reunir a Prato per participar a l’ADDTEX Innovation Bootcamp.

Pin It on Pinterest