Notícies

Iniciem dos nous projectes estratègics per al clúster: GALACTICA i TEXGLOBAL

05/10/2020

La setmana passada, l’AEI Tèxtils, el clúster català de tèxtils d’ús tècnic, va iniciar dos nous projectes estratègics per al clúster que beneficiaran els seus membres, empreses manufactureres del sector dels materials tèxtils avançats.

El projecte GALACTICA – Smart Industrial innovation as enabler to drive new value chains for textiles and aerospace, coordinat pel clúster, està finançat pel programa Horizon 2020 de la Comissió Europea mitjançant la convocatòria INNOSUP-01. El projecte va començar amb la seva reunió de llançament celebrada virtualment els dies 28 i 29 de setembre de 2020.

GALACTICA busca facilitar la creació de noves cadenes de valor industrials entorn a la indústria tèxtil i aeroespacial en base a la manufactura avançada. El projecte permetrà l’adopció de sistemes industrials intel·ligents i del Industrial Internet of Things com a vectors estratègics per a la innovació en les indústries tèxtil i aeroespacial. El projecte durarà fins el febrer de 2023.

El segon projecte estratègic és el TEXGLOBAL – European Innovative Textiles Go International: Innovative Global Value Chain Creation And Textile Global Markets Exploration. Té com a objectiu recolzar el creixement, la competitivitat i la modernització industrial de les empreses tèxtils europees, mitjançant l’organització d’activitats d’internacionalització i d’innovació.

El projecte, finançat pel programa COSME de la Comissió Europea dins de la convocatòria Cluster go International, va començar el 30 de setembre amb una reunió de llançament virtual.

Els projectes GALACTICA i TEXGLOBAL estan alineats amb el projecte CLAMTEX que va començar el febrer del 2020, també liderat per l’AEI Tèxtils.

Aquest tercer projecte completa el marc estratègic del clúster de suport a les empreses fabricants de materials tèxtils avançats a Catalunya. Els tres projectes aborden diferents necessitats estratègiques de les empreses del sector: suport a la innovació (GALACTICA), internacionalització (TEXGLOBAL) i estratègia (CLAMTEX).

Més informació

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Arpe

Visita al soci Arpe

L’equip del clúster va visitar el soci Arpe, líder en la producció de productes promocionals personalitzats de microfibra.

Enfortim llaços amb el Quebec

Enfortim llaços amb el Quebec

El 22 de novembre, l’AEI Tèxtils va rebre la visita d’un representant de la Oficina del Quebec a Barcelona (Govern de Quebec) i d’un representant de Montréal International.

Visita a la UPC

Visita a la UPC

El clúster va visitar les instal·lacions tèxtils de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, dins d’una trobada oberta per presentar l’oferta educativa i les oportunitats de col·laboració empresarial amb l’ecosistema tèxtil català.

Pin It on Pinterest