Notícies

Publiquem un estat de l’art sobre fibres de baix impacte ambiental

20/10/2020

L’AEI Tèxtils ha publicat un estat de l’art dedicat a les fibres de baix impacte ambiental.

El document comprèn, en un total de 45 pàgines, una descripció de les principals característiques, propietats i productors de fibres naturals d’origen vegetal (cotó, lli, jute, etc.) i d’origen animal (llana, alpaca), fibres químiques orgàniques procedents de polímers naturals (PLA, alginat, viscosa de bambú, taronja, menta, llet, etc.) i de polímers sintètics (polièster reciclat, etc.).

L’estudi, exclusiu per als socis del clúster, ha estat elaborat les Dres. Marta Casadesús i Ariadna Detrell, Project Manager i Clúster Manager, respectivament, de l’AEI Tèxtils.

L’elaboració d’aquest estudi s’emmarca dins l’eix transversal de sostenibilitat en el que el clúster treballa des de fa ja 6 anys, amb diversos projectes i iniciatives dirigides a:

  • Promoure l’ecodisseny amb casos pràctics (ECODISTEX).
  • Donar suport en el procés de substitució de productes químics perillosos en els processos d’acabat. (FLAREX, MIDWOR, SUSTEX).
  • Identificar barreres de l’economia circular dins del sector i dissenyar enfocaments per superar-les (CIRCULARTECH).
  • Generar oportunitats de simbiosi industrial (PACTEX).
  • Proporcionar visibilitat internacional als membres del clúster mostrant les seves experiències en esdeveniments internacionals.

Gràcies a les diverses actuacions i projectes duts a terme i al suport personalitzat proporcionat per l’equip del clúster, diverses de les seves empreses associades han iniciat els seus propis projectes d’economia circular.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest