Notícies

Publiquem un estat de l’art sobre fibres de baix impacte ambiental

20/10/2020

L’AEI Tèxtils ha publicat un estat de l’art dedicat a les fibres de baix impacte ambiental.

El document comprèn, en un total de 45 pàgines, una descripció de les principals característiques, propietats i productors de fibres naturals d’origen vegetal (cotó, lli, jute, etc.) i d’origen animal (llana, alpaca), fibres químiques orgàniques procedents de polímers naturals (PLA, alginat, viscosa de bambú, taronja, menta, llet, etc.) i de polímers sintètics (polièster reciclat, etc.).

L’estudi, exclusiu per als socis del clúster, ha estat elaborat les Dres. Marta Casadesús i Ariadna Detrell, Project Manager i Clúster Manager, respectivament, de l’AEI Tèxtils.

L’elaboració d’aquest estudi s’emmarca dins l’eix transversal de sostenibilitat en el que el clúster treballa des de fa ja 6 anys, amb diversos projectes i iniciatives dirigides a:

  • Promoure l’ecodisseny amb casos pràctics (ECODISTEX).
  • Donar suport en el procés de substitució de productes químics perillosos en els processos d’acabat. (FLAREX, MIDWOR, SUSTEX).
  • Identificar barreres de l’economia circular dins del sector i dissenyar enfocaments per superar-les (CIRCULARTECH).
  • Generar oportunitats de simbiosi industrial (PACTEX).
  • Proporcionar visibilitat internacional als membres del clúster mostrant les seves experiències en esdeveniments internacionals.

Gràcies a les diverses actuacions i projectes duts a terme i al suport personalitzat proporcionat per l’equip del clúster, diverses de les seves empreses associades han iniciat els seus propis projectes d’economia circular.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió d’ADDTEX

Reunió d’ADDTEX

Els dies 3 i 4 de juliol, l’equip del clúster va ser a Prato, participant a una reunió de seguiment del projecte ADDTEX.

ADDTEX Innovation Bootcamp

ADDTEX Innovation Bootcamp

Del 2 al 5 de juliol, 25 estudiants de diferents països europeus es varen reunir a Prato per participar a l’ADDTEX Innovation Bootcamp.

Pin It on Pinterest