Notícies

Publiquem un estat de l’art sobre fibres de baix impacte ambiental

20/10/2020

L’AEI Tèxtils ha publicat un estat de l’art dedicat a les fibres de baix impacte ambiental.

El document comprèn, en un total de 45 pàgines, una descripció de les principals característiques, propietats i productors de fibres naturals d’origen vegetal (cotó, lli, jute, etc.) i d’origen animal (llana, alpaca), fibres químiques orgàniques procedents de polímers naturals (PLA, alginat, viscosa de bambú, taronja, menta, llet, etc.) i de polímers sintètics (polièster reciclat, etc.).

L’estudi, exclusiu per als socis del clúster, ha estat elaborat les Dres. Marta Casadesús i Ariadna Detrell, Project Manager i Clúster Manager, respectivament, de l’AEI Tèxtils.

L’elaboració d’aquest estudi s’emmarca dins l’eix transversal de sostenibilitat en el que el clúster treballa des de fa ja 6 anys, amb diversos projectes i iniciatives dirigides a:

  • Promoure l’ecodisseny amb casos pràctics (ECODISTEX).
  • Donar suport en el procés de substitució de productes químics perillosos en els processos d’acabat. (FLAREX, MIDWOR, SUSTEX).
  • Identificar barreres de l’economia circular dins del sector i dissenyar enfocaments per superar-les (CIRCULARTECH).
  • Generar oportunitats de simbiosi industrial (PACTEX).
  • Proporcionar visibilitat internacional als membres del clúster mostrant les seves experiències en esdeveniments internacionals.

Gràcies a les diverses actuacions i projectes duts a terme i al suport personalitzat proporcionat per l’equip del clúster, diverses de les seves empreses associades han iniciat els seus propis projectes d’economia circular.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

El 29 de gener, el clúster va rebre la visita d’una monitora d’IDOM-ELMENEEIG.

Reunió del projecte ADDTEX

Reunió del projecte ADDTEX

L’equip del clúster es va desplaçar a Atenes, els dies 29 a 31 de gener, per participar a la reunió del projecte ADDTEX.

Reunió del projecte HACKTEX

Reunió del projecte HACKTEX

Els dies 7 i 8 de febrer, el clúster va participar a una reunió de seguiment del projecte HACKTEX.

Pin It on Pinterest