Històries d'èxit

E.CIMA – TEXCOOL: Sistema tèxtil de refrigeració actiu per evitar l’estrès tèrmic en els treballadors a l’aire lluire

Problema

La visió a llarg termini de l’E.CIMA es basa en el compromís amb el desenvolupament de productes tèxtils intel·ligents i la digitalització, com a part d’una agenda empresarial per a impulsar la producció interna, al mateix temps que compleix la demanda del client (per a productes d’alta qualitat) i els objectius de sostenibilitat de la UE.

Solució d’E.CIMA

E.CIMA ha codesenvolupat recentment amb el soci alemany ITP GmbH una nova solució tèxtil intel·ligent: TEXCOOL.

Aquesta solució innovadora comprèn una armilla més fresca que integra teixits espacials en 3D i refrigeradors termoelèctrics basats en elements de Peltier. Aquests elements són d’alt potencial d’autonomia i baix consum d’energia, combinat amb les propietats dels tèxtils de baixa densitat i gran flexibilitat. 

TEXCOOL seria molt útil per als treballadors a l’aire lluire i els treballadors de la indústria de la tecnologia que necessiten mantenir el cos fresc durant les estacions càlides prevenint els efectes de l’estrès tèrmic.

Dins del marc de GALACTICA

El projecte TEXCOOL va rebre el finançament de l’Agència de Competitivitat empresarial de l’Agència ACCIÓ-Catalana i, en una segona etapa, del projecte GALACTICA.

Pin It on Pinterest