Notícies

Participem en un taller d’innovació en productes químics de la Unió Europea

18/01/2019

El 16 de gener, l’AEI Tèxtils, coordinador del projecte LIFE-FLAREX, va participar al taller d’innovació i definició de l’estratègia de gestió de productes químics, organitzat pel Directorat General de Medi Ambient de la Comissió Europea (DG- ENV) a Brussel·les.

El taller va estar dirigit per la consultora Wood juntament amb el centre Lowell de la Universitat de Massachusetts i va tenir la presència de diverses autoritats de la Comissió, com la Vicepresidenta del Directorat General de Medi Ambient, Joanna Drake, i de la cap d’unitat de productes químics, Cristina d’Avila.

El taller va començar amb presentacions introductòries de diferents experiències en substitució i/o eliminació de productes químics perillosos en diferents indústries, així com les principals barreres superades per cada cas pràctic. Posteriorment, es van organitzar diverses dinàmiques de treball al respecte, dirigides a establir una estratègia amb vista a les oportunitats d’R+D que comporten les polítiques de substitució de productes químics perillosos. En línies generals, les principals línies de treball que van sorgir van ser la millora de la comunicació i intercanvi d’informació, la col·laboració entre la cadena de valor i, finalment, els canvis necessaris a nivell de polítiques públiques per compartir riscos i afavorir la innovació.

El perfil dels participants va ser divers, provenint d’empreses químiques, tèxtils, pintures i altres sectors, representants del sector públic i de centres de recerca de tot Europa.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI Tèxtils va participar a Techtextil 2024 del 23 al 26 d’abril amb un estand conjunt amb diversos dels seus membres: FINSA, Pont Aurell y Armengol, Hilados Egarfil, Technitiger, VTS Technical Tèxtils, Laminats Orient, Velutex Flock, Hilaturas Arnau i Polisilk.

Reunió de SustainTex

Reunió de SustainTex

Hem participat a una reunió del projecte SustainTex, celebrada a Malta els dies 6 i 7 de maig.

Pin It on Pinterest