Notícies

Participem en un taller d’innovació en productes químics de la Unió Europea

18/01/2019

El 16 de gener, l’AEI Tèxtils, coordinador del projecte LIFE-FLAREX, va participar al taller d’innovació i definició de l’estratègia de gestió de productes químics, organitzat pel Directorat General de Medi Ambient de la Comissió Europea (DG- ENV) a Brussel·les.

El taller va estar dirigit per la consultora Wood juntament amb el centre Lowell de la Universitat de Massachusetts i va tenir la presència de diverses autoritats de la Comissió, com la Vicepresidenta del Directorat General de Medi Ambient, Joanna Drake, i de la cap d’unitat de productes químics, Cristina d’Avila.

El taller va començar amb presentacions introductòries de diferents experiències en substitució i/o eliminació de productes químics perillosos en diferents indústries, així com les principals barreres superades per cada cas pràctic. Posteriorment, es van organitzar diverses dinàmiques de treball al respecte, dirigides a establir una estratègia amb vista a les oportunitats d’R+D que comporten les polítiques de substitució de productes químics perillosos. En línies generals, les principals línies de treball que van sorgir van ser la millora de la comunicació i intercanvi d’informació, la col·laboració entre la cadena de valor i, finalment, els canvis necessaris a nivell de polítiques públiques per compartir riscos i afavorir la innovació.

El perfil dels participants va ser divers, provenint d’empreses químiques, tèxtils, pintures i altres sectors, representants del sector públic i de centres de recerca de tot Europa.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest