Notícies

L’AEI Tèxtils prepara a Irlanda el desplegament d’activitats del projecte xBUILD-EU per a donar suport al desenvolupament resilient de la indústria tèxtil

27/02/2023
Componentes de la AEI Tèxtils i otros miembros en el eurocluster X-Build

L’AEI Tèxtils va estar la setmana passada a Irlanda per a revisar el progrés i els pròxims passos del projecte Euroclusters xBUILD-EU.

xBUILD-EU – Cross-fertilization of industrial ecosystems in textile manufacturing and construction leveraging digital and advanced technologies to build up green and digital resilience in Europe – és un dels 30 Euroclusters finançats en el marc de les Iniciatives Conjuntes de Clústers de la Comissió Europea, coordinat per l’AEI Tèxtils.

A l’abril, xBUILD-EU llançarà la seva primera convocatòria de propostes destinada a donar suport a les PIMEs en tres àrees clau: innovació, acceleració de la transició verda i digital, i suport a la internacionalització. Tots els detalls de la convocatòria, que es llançarà conjuntament amb la del projecte EuroBoosTEX, es presentaran en una jornada informativa el 12 d’abril.

Com a part de les activitats de suport a la convocatòria, els socis de xBUILD-EU organitzaran una sèrie de 5 webinars quinzenals els dimecres, a partir del 29 de març, centrats en solucions digitals per a la indústria tèxtil i de la construcció, tecnologies verdes i facilitació de sinergies de col·laboració.

A més, l’AEI Tèxtils també està treballant en el desenvolupament d’un ecosistema tèxtil més resilient a través de la publicació d’informes desenvolupats en el marc dels projectes xBUILD-EU i EuroBoosTEX.

Durant l’estada a Irlanda, membres de l’equip de l’AEI Tèxtils i de la resta de socis del projecte, varen participar en una activitat de desenvolupament de capacitats del clúster en equip per a implementar eines de col·laboració i tallers per a donar suport a la resiliència dels ecosistemes industrials.

La formació va ser a càrrec de Christian Rangen, de Strategy Tools, un formador i coach de talla mundial en el desenvolupament de clústers. En aquesta formació, tots dos projectes Euroclusters van participar-hi conjuntament per a maximitzar l’impacte.

Els Euroclusters actuen com a centre de l’ecosistema i com a entorn de col·laboració per a facilitar la col·laboració entre clústers, impulsant oportunitats perquè s’estableixin col·laboracions entre empreses, instituts de recerca, responsables de polítiques i altres institucions que promoguin la innovació i proporcionin a les PIMES accés a noves competències de coneixement, recursos i mercats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

El 29 de gener, el clúster va rebre la visita d’una monitora d’IDOM-ELMENEEIG.

Reunió del projecte ADDTEX

Reunió del projecte ADDTEX

L’equip del clúster es va desplaçar a Atenes, els dies 29 a 31 de gener, per participar a la reunió del projecte ADDTEX.

Reunió del projecte HACKTEX

Reunió del projecte HACKTEX

Els dies 7 i 8 de febrer, el clúster va participar a una reunió de seguiment del projecte HACKTEX.

Pin It on Pinterest