Notícies

L’AEI Tèxtils es prepara a Eslovènia per continuar donant suport al desenvolupament de la resiliència de la indústria tèxtil mitjançant el projecte xBUILD-EU

12/09/2023

L’AEI Tèxtils va estar els dies 5 i 6 de setembre a Eslovènia per revisar els avenços i propers passos del projecte xBUILD-EU. Cross-fertilization of industrial ecosystems in textile manufacturing and construction leveraging digital and advanced technologies to build up green and digital resilience in Europe – és un dels 30 Euroclusters finançats per la Comissió Europea i coordinat per l’AEI Tèxtils.

A l’abril, xBUILD-EU va llançar la seva primera convocatòria de propostes destinada a donar suport a les PIMEs en tres àrees clau: innovació, adopció de solucions verdes i digitals i internacionalització. Després de l’avaluació i la selecció dels millors projectes, un total de 18, inclosos 8 amb membres del clúster, han començat oficialment i estan essent subvencionats amb un total de 510.000€.

Durant la reunió de xBUILD-EU, els socis del projecte van revisar els resultats i van definir els procediments que cal seguir per maximitzar l’impacte i comunicar àmpliament els resultats dels projectes adjudicats. Per això, el consorci iniciarà en els propers mesos accions de comunicació per a destacar-los.

A més de xBUILD-EU, l’AEI Tèxtils també és soci del projecte EuroBoosTEX, que ha obert la segona convocatòria de propostes en consorci amb un pressupost total de 720.000 € per donar suport a 12 projectes per promoure la transformació verda i digital. Les PIMEs del sector tèxtil poden presentar la seva sol·licitud fins al 8 de novembre mitjançant la plataforma euroclusters.grantplatform.com

Per últim, l’AEI Tèxtils està treballant en el desenvolupament d’un ecosistema tèxtil més resilient gràcies a la publicació d’informes específics desenvolupats en el marc dels dos projectes: xBUILD-EU i EuroBoosTex.

Els Euroclusters actuen com a eix i entorn de col·laboració per facilitar la cooperació entre empreses, centres de recerca, legisladors i altres institucions que promouen la innovació i proveeixen les PIMEs d’accés a noves competències, recursos i mercats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de Regiogreentex

Reunió de Regiogreentex

Els dies 11, 12 i 13 de març va tenir lloc, a Vila Nova de Famalicão, una reunió del projecte europeu Regiogreentex.

Participació a la fira TriaFutur

Participació a la fira TriaFutur

L’AEI Tèxtils va participar a la fira TriaFutur col·laborant amb l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, soci del clúster.

Pin It on Pinterest