Notícies

Iniciem un nou projecte europeu per promoure la sostenibilitat al sector tèxtil

12/07/2017

L’u de juliol va arrancar un nou projecte europeu coordinat per l’AEI TÈXTILS que té com a objectiu final promoure la sostenibilitat al sector tèxtil, el projecte FLAREX.

Mitjançant l’estudi dels productes que confereixen propietats ignífugues als materials tèxtils, es pretén reduir l’ús de productes tòxics, com són els compostos que contenen brom, formaldehid o antimoni, proposant alternatives que siguin mediambientalment més sostenibles i que, a la vegada, mantinguin el nivell requerit de la propietat ignífuga.

FLAREX està cofinançat pel programa LIFE+ de la Comissió Europea, té una durada de 3 anys i un pressupost de 1.162.525 €.

En aquest projecte, l’AEI TÈXTILS coordina un consorci format per 6 membres: el Centre Tecnològic Leitat i l’Institut de Química Avançada de Catalunya, del CSIC (ambdós membres de l’AEI TÈXTILS), el centre tecnològic belga CENTEXBEL i els clústers ATEVAL (Comunitat Valenciana), POINTEX (Piemonte, Itàlia) i CLUTEX (República Txeca).

L’AEI TÈXTILS ja està duent a terme dos altres projectes amb la finalitat de promoure la sostenibilitat al sector: el projecte europeu MIDWOR-LIFE, també cofinançat pel programa LIFE+ i que té com a objectiu reduir l’impacte sobre el medi ambient, salut i seguretat dels productes utilitzats com a repel·lents de líquids en processos d’acabat tèxtil i el projecte PACTEX, cofinançat per l’Agència de Residus de Catalunya en el que, en col·laboració amb el Packaging Cluster, es cerquen sinèrgies entre empreses d’ambdós clústers per a l’ús eficaç dels recursos materials, mitjançant la reducció en origen dels residus industrials, la reutilització de productes, la millora de la reciclabilitat i la valorització de residus.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

El 29 de gener, el clúster va rebre la visita d’una monitora d’IDOM-ELMENEEIG.

Reunió del projecte ADDTEX

Reunió del projecte ADDTEX

L’equip del clúster es va desplaçar a Atenes, els dies 29 a 31 de gener, per participar a la reunió del projecte ADDTEX.

Reunió del projecte HACKTEX

Reunió del projecte HACKTEX

Els dies 7 i 8 de febrer, el clúster va participar a una reunió de seguiment del projecte HACKTEX.

Pin It on Pinterest