Notícies

GALACTICA publica tres estudis sectorials

09/01/2021

El projecte GALACTICA, liderat per l’AEI Tèxtils, ha publicat tres estudis sectorials que inclouen els resultats de les enquestes que s’han realitzat durant l’últim trimestre. Aquests estudis subratllen que les indústries tèxtil i aeronàutica/aeroespacial s’enfronten a reptes similars en el present i el futur.

Els tres estudis convergeixen en el seu missatge: la manufactura avançada i la digitalització són una peça fonamental dels reptes i, al mateix temps, de la solució. En particular, el focus s’ha de posar en nous processos de producció que donin suport al desenvolupament de materials avançats i en la Indústria 4.0 en general. A més, encara hi ha una important manca d’habilitats relacionades amb aquests temes i la implementació a la indústria s’està quedant enrere en relació amb les estratègies existents.

Els tres sectors tenen en comú la necessitat de desenvolupar materials i productes sostenibles i incrementar el rendiment ambiental dels processos productius.

A més, la crisi de la COVID-19 va mostrar especialment en el sector aeroespacial- la necessitat de desenvolupar noves solucions i conceptes higiènics, el que comporta un enfocament cap a superfícies i tèxtils innovadors.

Les principals conclusions dels tres informes revelen que el projecte GALACTICA, amb totes les activitats previstes, pot proporcionar un potencial suport efectiu per superar aquestes barreres i crear nova cooperació i noves cadenes de valor entre empreses i organitzacions dels sectors involucrats.

Els estudis poden descarregar-se aquí (en anglès):

Resum

Annex I – Mapeig i anàlisi de necessitats – Tèxtil

Annex II – Mapeig i anàlisi de necessitats – Aeronàutica/Aeroespacial

Annex III – Mapeig i anàlisi de necessitats – Manufactura avançada

Annex IV – Guies de coaching

 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de Regiogreentex

Reunió de Regiogreentex

Els dies 11, 12 i 13 de març va tenir lloc, a Vila Nova de Famalicão, una reunió del projecte europeu Regiogreentex.

Participació a la fira TriaFutur

Participació a la fira TriaFutur

L’AEI Tèxtils va participar a la fira TriaFutur col·laborant amb l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, soci del clúster.

Pin It on Pinterest