Notícies

FACTIVE publica la seva metodologia d’aprenentatge

13/01/2022

Al desembre, el consorci FACTIVE va finalitzar el seu segon resultat: la metodologia d’aprenentatge FACTIVE.

L’AEI Tèxtils és soci d’aquest projecte, que té com a objectiu millorar la qualitat i la rellevància de l’oferta formativa del sector tèxtil i de la confecció desenvolupant un mètode d’aprenentatge innovador per millorar el nivell i l’avaluació de les competències dels alumnes i equiparar la qualitat de la formació professional amb les necessitats modernes, creatives i innovadores de la indústria tèxtil i de la confecció actual a Europa.

La metodologia desenvolupada consisteix en un conjunt de pautes i propostes per als docents, per implementar un model d’aula invertida (flipped classroom). El manual detalla, entre d’altres aspectes, alguns factors clau per involucrar els estudiants. També conté literatura sobre el model d’aula invertida aplicat al sector tèxtil, alguns recursos exitosos i alternatius per implementar dins d’aquesta metodologia com la gamificació durant el procés d’aprenentatge, alguns escenaris que es poden donar dins l’aula i exemples de diferents models d’aula invertida a aplicar en funció del nivell d’expertesa del professor.

Com a resultat, tots aquells docents dins de l’àmbit tèxtil a Europa que vulguin actualitzar i millorar les classes tradicionals adoptant noves tecnologies d’aprenentatge més dinàmiques, tindran disponible i de forma gratuïta aquest manual a la web del projecte FACTIVE.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest