Notícies

FACTIVE publica la seva metodologia d’aprenentatge

13/01/2022

Al desembre, el consorci FACTIVE va finalitzar el seu segon resultat: la metodologia d’aprenentatge FACTIVE.

L’AEI Tèxtils és soci d’aquest projecte, que té com a objectiu millorar la qualitat i la rellevància de l’oferta formativa del sector tèxtil i de la confecció desenvolupant un mètode d’aprenentatge innovador per millorar el nivell i l’avaluació de les competències dels alumnes i equiparar la qualitat de la formació professional amb les necessitats modernes, creatives i innovadores de la indústria tèxtil i de la confecció actual a Europa.

La metodologia desenvolupada consisteix en un conjunt de pautes i propostes per als docents, per implementar un model d’aula invertida (flipped classroom). El manual detalla, entre d’altres aspectes, alguns factors clau per involucrar els estudiants. També conté literatura sobre el model d’aula invertida aplicat al sector tèxtil, alguns recursos exitosos i alternatius per implementar dins d’aquesta metodologia com la gamificació durant el procés d’aprenentatge, alguns escenaris que es poden donar dins l’aula i exemples de diferents models d’aula invertida a aplicar en funció del nivell d’expertesa del professor.

Com a resultat, tots aquells docents dins de l’àmbit tèxtil a Europa que vulguin actualitzar i millorar les classes tradicionals adoptant noves tecnologies d’aprenentatge més dinàmiques, tindran disponible i de forma gratuïta aquest manual a la web del projecte FACTIVE.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de Regiogreentex

Reunió de Regiogreentex

Els dies 11, 12 i 13 de març va tenir lloc, a Vila Nova de Famalicão, una reunió del projecte europeu Regiogreentex.

Participació a la fira TriaFutur

Participació a la fira TriaFutur

L’AEI Tèxtils va participar a la fira TriaFutur col·laborant amb l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, soci del clúster.

Pin It on Pinterest