Notícies

Es publica l’estudi CIRCULARTECH, per al foment de l’economia circular al sector dels materials tèxtils avançats

01/09/2021

L’AEI TÈXTILS ha finalitzat el projecte CIRCULARTECH, un estudi per a promoure l’economia circular al sector dels materials tèxtils avançats.

El projecte, dut a terme conjuntament amb el Centre Tecnològic LEITAT (membre del clúster), ha estat cofinançat pel programa Foment de l’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya.

L’objectiu de CIRCULARTECH, que ha comptat amb la col·laboració de diversos agents del sector a nivell català i diverses empreses membres de l’AEI TÈXTILS, era desenvolupar un anàlisi de l’aplicació de l’economia circular al sector, aprofundint en el grau de coneixement i d’aplicació del concepte i de les barreres existents.

També es varen identificar accions concretes, per part de 10 membres del clúster, que s’estan duent a terme actualment, i s’han proposat diverses mesures.

Les diverses iniciatives dels socis del clúster: accions de simbiosi entre empreses o creació de nous productes per part de la mateixa empresa aprofitant els seus residus, adaptació de processos per minimitzar la despesa energètica o residus del procés, instal·lació d’equips per minimitzar la contaminació o la dependència de fonts no renovables d’energia, entre altres; es presenten resumides al document: https://textils.cat/download/14843/.

El detall dels resultats de l’estudi pot consultar-se a la pàgina: https://textils.cat/circulartech/.

CIRCULARTECH complementa els diversos projectes que l’AEI TÈXTILS ha dut a terme en els darrers 7 anys, per a donar suport directe als seus socis, com a impuls a la transició verda, una de les prioritats del clúster.

Per a donar a conèixer les iniciatives i activitats del clúster i promoure les actuacions dels seus socis, l’AEI Tèxtils va llançar un vídeo (Veure el vídeo) i va celebrar el webinar: “Per una indústria tèxtil més sostenible: la transició verda”, el passat mes d’abril.

Actualment, el clúster segueix treballant en la temàtica, amb l’execució el projecte SUSTEX, per promoure de substitució de productes químics perillosos en l’acabat tèxtil, i col·laborant amb tres projectes duts a terme per empreses associades, en el marc del programa Foment de l’Economia Circular 2019 de l’Agència de Residus de Catalunya.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió d’In Transit

Reunió d’In Transit

Els dies 29 i 30 de novembre, el clúster va participar a una reunió de seguiment del projecte In Transit, en què participa com a soci.

Missió a Suècia

Missió a Suècia

El clúster va participar en una missió a Suècia, del 27 al 29 de novembre, juntament amb el seu soci Leitat.

Pin It on Pinterest