Notícies

Es publica la guia de simbiosi industrial entre el sector tèxtil i el de l’envàs i embalatge

22/01/2019

L’AEI Tèxtils i el Clúster del Packaging publiquen una guia de simbiosi industrial entre el sector tèxtil i el de l’envàs i embalatge que s’ha elaborat en el marc del projecte PACTEX que presenta propostes i mesures innovadores per reutilitzar i reduir residu industrial.

El projecte PACTEX, impulsat per ambdós clústers, pren de referència el marc de l’ecologia industrial i els models de simbiosi industrial per tal d’assolir, en l’àmbit dels clústers, una transició cap a una economia circular i baixa en carboni. Aquesta actuació ha comptat amb el suport tècnic del Centre Tecnològic Leitat i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

El projecte ha analitzat residus industrials de les empreses dels clústers per tal de fomentar un ús eficaç dels materials, amb propostes i mesures innovadores per reutilitzar i reduir el residu industrial. Alhora, amb la guia es facilita sensibilitzar a la indústria, amb el foment de l’economia circular, per tal de transicionar mitjançant la simbiosi industrial cap als objectius que fixa la Comissió Europea pel 2030.

El treball dut a terme ha analitzat els residus i matèries primeres utilitzades en els processos productius de les empreses representades per les entitats, els quals s’han utilitzat per definir propostes de sinergies que s’han presentat finalment. Així, s’ha treballat amb 20 empreses que ha permès identificar 10 solucions que són aplicables i viables pels dos sectors a escala industrial.

La guia recull aquestes noves solucions, i ha permès ja que una d’elles s’implementi properament en un altre projecte aprovat també en el marc de la convocatòria d’economia circular de l’Agència de Residus, en el que l’empresa Industrial Algodonera-LIASA proporcionarà el seu residu de fil generat al procés industrial perquè NG Plastics ho introdueixi com a matèria primera per a fabricar un nou producte.

Accedir a la Guia

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Arpe

Visita al soci Arpe

L’equip del clúster va visitar el soci Arpe, líder en la producció de productes promocionals personalitzats de microfibra.

Enfortim llaços amb el Quebec

Enfortim llaços amb el Quebec

El 22 de novembre, l’AEI Tèxtils va rebre la visita d’un representant de la Oficina del Quebec a Barcelona (Govern de Quebec) i d’un representant de Montréal International.

Visita a la UPC

Visita a la UPC

El clúster va visitar les instal·lacions tèxtils de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, dins d’una trobada oberta per presentar l’oferta educativa i les oportunitats de col·laboració empresarial amb l’ecosistema tèxtil català.

Pin It on Pinterest