Notícies

Es publica la guia de simbiosi industrial entre el sector tèxtil i el de l’envàs i embalatge

22/01/2019

L’AEI Tèxtils i el Clúster del Packaging publiquen una guia de simbiosi industrial entre el sector tèxtil i el de l’envàs i embalatge que s’ha elaborat en el marc del projecte PACTEX que presenta propostes i mesures innovadores per reutilitzar i reduir residu industrial.

El projecte PACTEX, impulsat per ambdós clústers, pren de referència el marc de l’ecologia industrial i els models de simbiosi industrial per tal d’assolir, en l’àmbit dels clústers, una transició cap a una economia circular i baixa en carboni. Aquesta actuació ha comptat amb el suport tècnic del Centre Tecnològic Leitat i amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

El projecte ha analitzat residus industrials de les empreses dels clústers per tal de fomentar un ús eficaç dels materials, amb propostes i mesures innovadores per reutilitzar i reduir el residu industrial. Alhora, amb la guia es facilita sensibilitzar a la indústria, amb el foment de l’economia circular, per tal de transicionar mitjançant la simbiosi industrial cap als objectius que fixa la Comissió Europea pel 2030.

El treball dut a terme ha analitzat els residus i matèries primeres utilitzades en els processos productius de les empreses representades per les entitats, els quals s’han utilitzat per definir propostes de sinergies que s’han presentat finalment. Així, s’ha treballat amb 20 empreses que ha permès identificar 10 solucions que són aplicables i viables pels dos sectors a escala industrial.

La guia recull aquestes noves solucions, i ha permès ja que una d’elles s’implementi properament en un altre projecte aprovat també en el marc de la convocatòria d’economia circular de l’Agència de Residus, en el que l’empresa Industrial Algodonera-LIASA proporcionarà el seu residu de fil generat al procés industrial perquè NG Plastics ho introdueixi com a matèria primera per a fabricar un nou producte.

Accedir a la Guia

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI Tèxtils va participar a Techtextil 2024 del 23 al 26 d’abril amb un estand conjunt amb diversos dels seus membres: FINSA, Pont Aurell y Armengol, Hilados Egarfil, Technitiger, VTS Technical Tèxtils, Laminats Orient, Velutex Flock, Hilaturas Arnau i Polisilk.

Reunió de SustainTex

Reunió de SustainTex

Hem participat a una reunió del projecte SustainTex, celebrada a Malta els dies 6 i 7 de maig.

Pin It on Pinterest