Notícies

El clúster fomenta l’economia circular

17/12/2019

Promoure l’economia circular i la sostenibilitat al sector tèxtil, especialment en l’àmbit dels tèxtils tècnics, ha estat una de les prioritats de l’AEI Tèxtils, en els darrers anys.

Gràcies a l’experiència adquirida en els diversos projectes duts a terme i a la confiança de les empreses membres del clúster, es varen presentar cinc projectes de Foment de l’Economia Circular a la convocatòria 2019 de l’Agencia de Residus de Catalunya que han estat aprovats i començaran al gener.

Dos dels projectes els coordina l’AEI Tèxtils i compta amb la col·laboració del Centre Tecnològic LEITAT per desenvolupar guies sectorials i activitats de comunicació dirigides a la implementació de mesures sostenibles enfocades a l’economia circular:

  • SUSTEX – Foment de la substitució de productes químics perillosos a la indústria d’acabats tèxtils.
  • CIRCULARTECH – Estudi pel foment de l’economia circular al sector de tèxtils tècnics.

Els altres tres projectes estan liderats per tres membres del clúster: Technitiger, Etisilk i Hilaturas Arnau amb l’objectiu d’analitzar accions de millora individuals en la sostenibilitat i circularitat dels seus productes i serveis.   L’AEI Tèxtils col·laborarà en diverses tasques en el marc dels tres projectes.

Les dues primeres empreses desenvoluparan nous productes a partir dels residus dels seus processos productius. L’empresa Hilaturas Arnau, seguint amb la seva filosofia d’oferir al mercat fils basats en la innovació, desenvoluparà una gamma de fils biodegradables, mitjançant la mescla de materials respectuosos amb el medi ambient.

Més informació

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest