Notícies

El clúster fomenta l’economia circular

17/12/2019

Promoure l’economia circular i la sostenibilitat al sector tèxtil, especialment en l’àmbit dels tèxtils tècnics, ha estat una de les prioritats de l’AEI Tèxtils, en els darrers anys.

Gràcies a l’experiència adquirida en els diversos projectes duts a terme i a la confiança de les empreses membres del clúster, es varen presentar cinc projectes de Foment de l’Economia Circular a la convocatòria 2019 de l’Agencia de Residus de Catalunya que han estat aprovats i començaran al gener.

Dos dels projectes els coordina l’AEI Tèxtils i compta amb la col·laboració del Centre Tecnològic LEITAT per desenvolupar guies sectorials i activitats de comunicació dirigides a la implementació de mesures sostenibles enfocades a l’economia circular:

  • SUSTEX – Foment de la substitució de productes químics perillosos a la indústria d’acabats tèxtils.
  • CIRCULARTECH – Estudi pel foment de l’economia circular al sector de tèxtils tècnics.

Els altres tres projectes estan liderats per tres membres del clúster: Technitiger, Etisilk i Hilaturas Arnau amb l’objectiu d’analitzar accions de millora individuals en la sostenibilitat i circularitat dels seus productes i serveis.   L’AEI Tèxtils col·laborarà en diverses tasques en el marc dels tres projectes.

Les dues primeres empreses desenvoluparan nous productes a partir dels residus dels seus processos productius. L’empresa Hilaturas Arnau, seguint amb la seva filosofia d’oferir al mercat fils basats en la innovació, desenvoluparà una gamma de fils biodegradables, mitjançant la mescla de materials respectuosos amb el medi ambient.

Més informació

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI Tèxtils va participar a Techtextil 2024 del 23 al 26 d’abril amb un estand conjunt amb diversos dels seus membres: FINSA, Pont Aurell y Armengol, Hilados Egarfil, Technitiger, VTS Technical Tèxtils, Laminats Orient, Velutex Flock, Hilaturas Arnau i Polisilk.

Reunió de SustainTex

Reunió de SustainTex

Hem participat a una reunió del projecte SustainTex, celebrada a Malta els dies 6 i 7 de maig.

Pin It on Pinterest