Notícies

El clúster fomenta l’economia circular

17/12/2019

Promoure l’economia circular i la sostenibilitat al sector tèxtil, especialment en l’àmbit dels tèxtils tècnics, ha estat una de les prioritats de l’AEI Tèxtils, en els darrers anys.

Gràcies a l’experiència adquirida en els diversos projectes duts a terme i a la confiança de les empreses membres del clúster, es varen presentar cinc projectes de Foment de l’Economia Circular a la convocatòria 2019 de l’Agencia de Residus de Catalunya que han estat aprovats i començaran al gener.

Dos dels projectes els coordina l’AEI Tèxtils i compta amb la col·laboració del Centre Tecnològic LEITAT per desenvolupar guies sectorials i activitats de comunicació dirigides a la implementació de mesures sostenibles enfocades a l’economia circular:

  • SUSTEX – Foment de la substitució de productes químics perillosos a la indústria d’acabats tèxtils.
  • CIRCULARTECH – Estudi pel foment de l’economia circular al sector de tèxtils tècnics.

Els altres tres projectes estan liderats per tres membres del clúster: Technitiger, Etisilk i Hilaturas Arnau amb l’objectiu d’analitzar accions de millora individuals en la sostenibilitat i circularitat dels seus productes i serveis.   L’AEI Tèxtils col·laborarà en diverses tasques en el marc dels tres projectes.

Les dues primeres empreses desenvoluparan nous productes a partir dels residus dels seus processos productius. L’empresa Hilaturas Arnau, seguint amb la seva filosofia d’oferir al mercat fils basats en la innovació, desenvoluparà una gamma de fils biodegradables, mitjançant la mescla de materials respectuosos amb el medi ambient.

Més informació

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

El 29 de gener, el clúster va rebre la visita d’una monitora d’IDOM-ELMENEEIG.

Reunió del projecte ADDTEX

Reunió del projecte ADDTEX

L’equip del clúster es va desplaçar a Atenes, els dies 29 a 31 de gener, per participar a la reunió del projecte ADDTEX.

Reunió del projecte HACKTEX

Reunió del projecte HACKTEX

Els dies 7 i 8 de febrer, el clúster va participar a una reunió de seguiment del projecte HACKTEX.

Pin It on Pinterest