Notícies

E.CIMA crea un teixit per a bombers i esportistes capaç de refrigerar-se autònomament

13/07/2020

L’empresa catalana E.Cima, member del clúster, ha creat un teixit tècnic que permet refrigerar la temperatura de manera automàtica i de manera activa sense necessitat de connectar-se al corrent elèctric. Es tracta d’un dispositiu termoelèctric flexible que es pot integrar a qualsevol material tèxtil, com per exemple el vestuari de bombers, esportistes, treballadors de l’àmbit industrial o en material hospitalari (a la roba de llit o en apòsits quirúrgics).

El projecte, iniciat gràcies a la col·laboració del clúster, està cofinançat pel programa Nuclis d’R+D internacionals d’ACCIÓ.

E. Cima està duent a terme el projecte en col·laboració amb l’empresa Intelligent Textile Products (ITP) i el centre d’investigació Leibniz Institute of Photonic Technology (IPHT), ambdos alemanys, i el centre tecnològic Leitat, com a proveïdor tecnològic, tambié membre del clúster.

Més informació

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Arpe

Visita al soci Arpe

L’equip del clúster va visitar el soci Arpe, líder en la producció de productes promocionals personalitzats de microfibra.

Enfortim llaços amb el Quebec

Enfortim llaços amb el Quebec

El 22 de novembre, l’AEI Tèxtils va rebre la visita d’un representant de la Oficina del Quebec a Barcelona (Govern de Quebec) i d’un representant de Montréal International.

Visita a la UPC

Visita a la UPC

El clúster va visitar les instal·lacions tèxtils de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, dins d’una trobada oberta per presentar l’oferta educativa i les oportunitats de col·laboració empresarial amb l’ecosistema tèxtil català.

Pin It on Pinterest