Notícies

E.CIMA crea un teixit per a bombers i esportistes capaç de refrigerar-se autònomament

13/07/2020

L’empresa catalana E.Cima, member del clúster, ha creat un teixit tècnic que permet refrigerar la temperatura de manera automàtica i de manera activa sense necessitat de connectar-se al corrent elèctric. Es tracta d’un dispositiu termoelèctric flexible que es pot integrar a qualsevol material tèxtil, com per exemple el vestuari de bombers, esportistes, treballadors de l’àmbit industrial o en material hospitalari (a la roba de llit o en apòsits quirúrgics).

El projecte, iniciat gràcies a la col·laboració del clúster, està cofinançat pel programa Nuclis d’R+D internacionals d’ACCIÓ.

E. Cima està duent a terme el projecte en col·laboració amb l’empresa Intelligent Textile Products (ITP) i el centre d’investigació Leibniz Institute of Photonic Technology (IPHT), ambdos alemanys, i el centre tecnològic Leitat, com a proveïdor tecnològic, tambié membre del clúster.

Més informació

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Bonditex

Visita al soci Bonditex

El clúster ha visitat el soci Bonditex, especialista en processos d’acabat tèxtil.

Reunió d’In Transit

Reunió d’In Transit

Hem estat a Graz, els dies 21 a 23 de maig, participant a l’esdeveniment de matchmaking i a la reunió del consorci del projecte In Transit.

Pin It on Pinterest