Notícies

CONTEXT, la xarxa d’experts en materials tèxtils avançats es reunirà a Barcelona

18/11/2018

Els dies 30, 31 de gener i 1 de febrer, Barcelona acollirà diversos actes de la xarxa d’experts europeus de materials tèxtils avançats CONTEXT, liderada per l’AEI TÈXTILS.

CONTEXT s’emmarca dins el programa COST de la Comissió Europea i té com a objectiu unir esforços a nivell europeu per facilitar la posada al mercat de nous materials tèxtils avançats, reduint l’espai existent entre el món acadèmic i l’empresarial.

El Comitè Gestor de CONTEXT, que es va constituir formalment l’11 d’octubre, està format per representants de 29 països. La xarxa està oberta a tots els professionals de l’àmbit de la investigació, empreses, clústers i usuaris finals, que poden participar en les diferents activitats que es duran a terme durant 4 anys.

CONTEXT compta amb 6 grups de treball; 5 d’ells dedicats a diferents àrees d’aplicació dels materials tèxtils avançats: sector salut/medicina, automoció i aeronàutica, protecció personal, construcció i hàbitat i esport/wearables. El sisè grup està dedicat a tasques de difusió i comunicació.

El dia 30 de gener a la tarda se celebrarà la primera reunió dels 6 grups de treball. L’objectiu d’aquesta reunió és posar en comú les diferents capacitats dels participants en cada grup, definir les principals tendències i línies de recerca relacionades amb cada mercat final dels materials tèxtils i proposar les actuacions que es duran a terme en el proper semestre. Aquestes actuacions inclouen, entre d’altres, l’organització de sessions de treball que reuneixin investigadors, la indústria i els usuaris finals amb l’objectiu de discutir sobre les possibilitats de la tecnologia, les possibilitats d’industrialització i les necessitats del mercat.

El 31 de gener, a la Residència d’Investigadors de Barcelona, tindrà lloc una Conferència Internacional, amb l’objectiu de presentar CONTEXT al món empresarial especialment, com poden involucrar-se en la iniciativa i promoure les activitats d’R+D demostrant que no estan tan lluny de la indústria i que hi ha possibilitats reals d’èxit.

El programa s’estructura en 3 blocs principals:

  • Presentació, per part d’experts, de les tendències dels materials tèxtils en les 5 àrees d’aplicació que cobreix CONTEXT.
  • Debat sobre les possibilitats reals d’aplicació a les PIMEs europees dels conceptes de digitalització, indústria 4.0, sostenibilitat, economia circular i relacionats.
  • Presentació de 10 casos d’èxit, per part d’empreses europees, de projectes d’R+D iniciats juntament amb centres de recerca, dels quals, com a resultat, actualment hi ha un producte al mercat.

Finalment, el dia 1 de febrer al matí, el Comitè Gestor de CONTEXT es reunirà per debatre sobre els principals eixos generals de treball, que inclouen la presentació dels resultats de les sessions dels grups de treball celebrades el dia 30, la proposta d’activitats del proper període o la inclusió de membres internacionals, entre d’altres.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest