Notícies

C.P. ALUART presenta el seu prototip de smart textile per a protecció personal

26/09/2022

C.P. ALUART ha finalitzat el projecte SMART-WORKWEAR després de 12 mesos de desenvolupament en col·laboració amb Titera, obtenint com a resultat un prototip completament funcional d’una peça intel·ligent que, en contacte amb la pell, mesura les condicions fisiològiques de l’usuari en temps real.

El projecte ha estat possible gràcies al finançament i suport tècnic del projecte SmartEEs, un programa europeu d’acceleració, cofinançat pel programa de la Unió Europea Horizon 2020, que té l’objectiu d’ajudar a les empreses europees a accedir a nous mercats encara per explotar i augmentar el creixement dels seus negocis mitjançant la integració de l’electrònica flexible en els seus productes.

Les condicions extremes, com els ambients d’altes temperatures o humitat elevada als que s’enfronten els treballadors industrials a l’aire lliure, poden generar riscos causant fatiga o inclús cops de calor que poden provocar accidents laborals.

La solució desenvolupada, el prototip SMART-WORKWEAR, proporciona un sistema de monitoratge actiu integrat a la primera capa d’una peça confortable que integra un conjunt de sensors flexibles per a avaluar l’índex d’esforç fisiològic (PSI) connectat a un conductor flexible, integrat i que es pot rentar, i amb un sistema de processament i visualització de dades.

L’SMART-WORKWEAR obre noves possibilitats a C.P. Aluart cap a usos finals de tèxtils intel·ligents i wearables, contribuint a ampliar la seva cartera de productes.

C.P. Aluart, com a membre de l’ AEI Tèxtils, va rebre el seu recolzament, que va ser clau per a la implementació i èxit del projecte.

El clúster, amb coneixements del sector dels materials tèxtils avançats i amb experiència en reorientació estratègica en aquest camp, seguirà col·laborant amb l’empresa en futurs desenvolupaments del pla de negoci i escalat del producte.

Per a mostrar el valor afegit de l’SMART-WORKWEAR, s’ha produït un vídeo promocional.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de Regiogreentex

Reunió de Regiogreentex

Els dies 11, 12 i 13 de març va tenir lloc, a Vila Nova de Famalicão, una reunió del projecte europeu Regiogreentex.

Participació a la fira TriaFutur

Participació a la fira TriaFutur

L’AEI Tèxtils va participar a la fira TriaFutur col·laborant amb l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, soci del clúster.

Pin It on Pinterest