Notícies

ARPE revoluciona el mercat incorporant teixit reciclat als seus productes

25/04/2019

ARPE, soci de l’AEI Tèxtils, ​​especialitzada en la fabricació, impressió i disseny de productes de microfibres, s’avança una altra vegada als seus competidors i desenvolupa un nou teixit de microfibres fet a partir de fil provinent d’ampolles de plàstic post-consum i fibres de polièster reciclat. Aquest nou teixit és una evolució del que s’ha fet servir fins ara.

El nou teixit manté la mateixa estructura, però la seva composició passarà a ser 100% polièster, i igualment certificat per Oeko-tex. Amb aquest nou material s’aconsegueixen colors més vius i un millor grau de solidesa. De moment només les tovalloles i coixins amb impressió digital incorporaran aquest nou material.

D’aquesta manera, amb el nou material reciclat es desenvolupen productes que respecten el medi ambient sense perdre qualitat. En termes de consum energètic, aigua i emissions de CO2 la producció del fil de material reciclat té un impacte molt més baix comparat amb el convencional.

El desenvolupament de productes més sostenibles s’entén dins del pla estratègic de l’empresa “Ready for the coming future” 2017-2020, que té com a objectiu incorporar l’ecodisseny i l’economia circular a tota l’empresa.

Amb la col·laboracio de l’AEI Tèxtils, ARPE va ser una de les 207 empreses europees seleccionades a la darrera convocatòria de 2018 del programa SME Instrument (Horizon 2020). El projecte té com a objectiu desenvolupar un nou model de negoci  disruptiu, que integri la gestió del cicle de vida de les tovalloles utilitzades en gimnasos i altres col·lectivitats, produïdes per l’Empresa, amb un enfocament basat en l’economia circular per a donar múltiples usos al producte i amb una valorització econòmica en totes les etapes del procés.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI Tèxtils va participar a Techtextil 2024 del 23 al 26 d’abril amb un estand conjunt amb diversos dels seus membres: FINSA, Pont Aurell y Armengol, Hilados Egarfil, Technitiger, VTS Technical Tèxtils, Laminats Orient, Velutex Flock, Hilaturas Arnau i Polisilk.

Reunió de SustainTex

Reunió de SustainTex

Hem participat a una reunió del projecte SustainTex, celebrada a Malta els dies 6 i 7 de maig.

Pin It on Pinterest