Notícies

ARPE, membre de l’AEI Tèxtils, seleccionada pel programa SME Instrument

21/12/2018

La Comissió Europea, mitjançant el programa SME Instrument, pretén ajudar a les petites i mitjanes empreses europees a desenvolupar i fer arribar al mercat nous productes o serveis.

L’empresa de productes personalitzats de microfibra, ARPE, en línia amb la seva estratègia d’innovació de productes i serveis, va presentar el seu projecte de nou model de negoci, a la darrera convocatòria d’aquest programa de l’any 2018, en la qual ha competit amb 2.223 propostes d’altres empreses europees de diversos sectors.

El projecte d’ARPE ha estat un dels 200 projectes seleccionats per a rebre 50.000 € de finançament per a elaborar un pla de negoci. En aquest, ARPE té com a objectiu desenvolupar un nou model de negoci  disruptiu, que integri la gestió del cicle de vida de les tovalloles utilitzades en gimnasos i altres col·lectivitats, produïdes per l’Empresa, amb un enfocament basat en l’economia circular per a donar múltiples usos al producte i amb una valorització econòmica en totes les etapes del procés.

Com a resultat d’aquest projecte, ARPE disposarà de les eines necessàries per a plantejar la implementació del projecte, incloent les activitats de recerca i desenvolupament, industrialització, prototipatge, proves pilot, etc. per a la posterior introducció del producte al mercat.

ARPE ha comptat en aquesta primera fase amb el suport de l’AEI TÈXTILS, el clúster de tèxtils tècnics de Catalunya, del qual forma part. L’AEI TÈXTILS, com a organització coneixedora del sector de tèxtils tècnics i experta en processos de reorientació estratègica en aquest àmbit, seguirà col·laborant amb l’empresa en el desenvolupament del pla de negoci, que tindrà una durada de 6 mesos.

Aquest és el segon projecte de membres del clúster que han apostat per aquesta via per a cercar noves oportunitats de negoci i que ho han fet amb la col·laboració del clúster. L’altra empresa beneficiaria del programa va ser S.A. HILADOS EGARFIL, que actualment està finalitzant el pla de negoci per al nou producte que té previst llançar al mercat.

Aquesta fita suposa un nou reconeixement a la capacitat d’innovació del sector i de com el clúster és una eina que contribueix a reforçar la competitivitat de les empreses que en formen part.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI Tèxtils va participar a Techtextil 2024 del 23 al 26 d’abril amb un estand conjunt amb diversos dels seus membres: FINSA, Pont Aurell y Armengol, Hilados Egarfil, Technitiger, VTS Technical Tèxtils, Laminats Orient, Velutex Flock, Hilaturas Arnau i Polisilk.

Reunió de SustainTex

Reunió de SustainTex

Hem participat a una reunió del projecte SustainTex, celebrada a Malta els dies 6 i 7 de maig.

Pin It on Pinterest