Notícies

5 PIMEs participants a la “Ruta” varen visitar casos d’èxit de digitalització a l’ecosistema tèxtil portuguès

21/12/2021

La transformació digital i la transició verda requereixen un viatge complex i aclaparador, però necessari per a mantenir-se a l’avantguarda de la competitivitat i impulsar futures innovacions. En general, les PIMEs del sector de materials tèxtils avançats tendeixen a mancar dels recursos i els coneixements requerits per a recórrer el camí de manera individual.

Per a facilitar el procés, el clúster va llançar aquest estiu un nou servei, “La Ruta cap a la transformació digital i la transició verda”, com un viatge de col·laboració per a avançar en els seus plans de transició.

Els participants a la Ruta reben formació i suport, a més compartir experiències amb altres empreses.

El mes passat, l’AEI Tèxtils va organitzar, amb el suport del Clúster Tèxtil Portuguès, una expedició d’aprenentatge a Portugal, personalitzada per als participants a la Ruta. Aquesta missió estava dirigida als interessos dels participants i tenia com a objectiu visitar exemples pràctics de digitalització en empreses tèxtils a Portugal. En total, es varen sumar a la missió 5 PIMEs catalanes membres del clúster (E.CIMA, CINPASA, LIASA, FINSA i ACABATS 2013).

Durant 3 dies, els participants varen tenir la oportunitat de visitar i intercanviar experiències sobre transició digital, reptes i com superar-los amb empreses portugueses pioneres com TMG Automotive, Tintex (HATA), RIOPELE i SOMELOS. A més, durant l’expedició també van visitar CITEVE i CENTI, els dos centres tecnològics clau del sector a Portugal.

L’AEI Tèxtils té com a objectiu promoure, facilitar i donar suport al procés d’innovació dels seus membres, fomentant la transició verda i la transformació digital, com a contribució clau per a l’augment de la competitivitat del sector dels materials tèxtils avançats i dels seus membres.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de Regiogreentex

Reunió de Regiogreentex

Els dies 11, 12 i 13 de març va tenir lloc, a Vila Nova de Famalicão, una reunió del projecte europeu Regiogreentex.

Participació a la fira TriaFutur

Participació a la fira TriaFutur

L’AEI Tèxtils va participar a la fira TriaFutur col·laborant amb l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, soci del clúster.

Pin It on Pinterest