Notícies

L’AEI Tèxtils va organitzar el segon webinar del projecte GALACTICA, centrat en donar una visió general de tecnologies innovadores en els sectors aeroespacial, tèxtil i de fabricació avançada

03/03/2021

L’AEI Tèxtils va co-organitzar el segon webinar del projecte GALACTICA, el qual coordina.

Aquest va ser el segon dels 10 webinars organitzats pel projecte per tal de generar debats tant tècnics com comercials, involucrant els sector tèxtil, aeroespacial i de fabricació avançada.

Aquesta sèrie de webinars setmanals tenen com a objectiu establir sinèrgies entre els diferents sectors involucrats al projecte GALACTICA, posant el focus a la primera convocatòria de propostes que es llançarà durant el mes de març amb un pressupost d’1,2 milions d’euros per recolzar les PIMEs europees.

Durant el webinar, l’AEI Tèxtils va realitzar una introducció al projecte GALACTICA i va moderar el debat entre tres professors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, l’única institució a Espanya que ofereix les tres llicenciatures en Enginyeria Tèxtil, Enginyeria Aeronàutica i Enginyeria Industrial.

Els professors Rita Planas, Mònica Ardanuy i Miquel Sureda, tots ells de la Universitat Politècnica de Catalunya, en representació dels tres departaments (Enginyeria Industrial, Tèxtil i Aeroespacial), van exposar les diverses tecnologies de la indústria 4.0, l’ús de materials tèxtils en aplicacions aeroespacials i les principals tendències en els sectors aeroespacial i aeronàutic pel que fa a materials i innovació, amb un exemple de les necessitats d’una ciutat marciana.

El webinar va ser un gran èxit, amb més de 40 participants i ja està disponible al repositori de la web del projecte GALACTICA, juntament amb els anteriors webinars.

Les inscripcions per als propers webinars estan obertes a la pàgina web de GALACTICA, on s’hi inclou l’agenda i una descripció detallada. Els propers webinars es dedicaran a temes com les certificacions necessàries per als productes tèxtils en el sector aeroespacial, la transferència de tecnologia de la indústria aeroespacial al sector tèxtil, metodologies de co-creació, com realitzar un pich, sostenibilitat, estratègies de propietat intel·lectual i exemples de projectes combinats.

La informació i els formularis de registre per als propers webinars de GALACTICA estan disponibles a: https://galacticaproject.eu/galactica-webinars/

El proper 24 de març tindrà lloc el primer matchmaking del projecte GALACTICA, en el qual es presentarà la primera convocatòria de suport financer dotada amb 1,2 M€ per recolzar les PIMEs.  Els assistents podran mantenir reunions B2B per identificar potencials socis per sol·licitar suport financer de GALACTICA i així desenvolupar projectes innovadors en les línies: Pioneer Acceleration i Orbital Projects.

La informació i els formularis de registre per a l’Info-day i el Matchmaking del GALACTICA estan disponibles a: https://matchmaking.galacticaproject.eu/

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Bonditex

Visita al soci Bonditex

El clúster ha visitat el soci Bonditex, especialista en processos d’acabat tèxtil.

Reunió d’In Transit

Reunió d’In Transit

Hem estat a Graz, els dies 21 a 23 de maig, participant a l’esdeveniment de matchmaking i a la reunió del consorci del projecte In Transit.

Pin It on Pinterest