Notícies

Diversos socis iniciaran projectes innovadors gràcies al suport del clúster

02/09/2020

L’AEI Tèxtils focalitza la seva activitat en promoure la innovació per ajudar a incrementar la competitivitat del seus membres: empreses catalanes del sector dels materials tèxtils avançats.

Durant els darrers 2 anys, quatre socis del clúster han pogut implementar projectes estratègics d’innovació amb l’ajut de programes de finançament altament competitius: l’SME Instrument i l’INNOWWIDE.

En els propers mesos, començaran quatre projectes més de socis gràcies al suport financer dels programes SMARTEES 2 i INNOWWIDE.

SMARTEES 2 és un programa d’acceleració europeu dedicat a ajudar a les empreses innovadores a digitalitzar els seus negocis mitjançant la incorporació d’electrònica flexible als seus productes amb  la experimentació i fabricació de prototipus innovadors.

En la seva primera convocatòria es varen seleccionar un total de 10 propostes, essent tres d’elles de socis del clúster: C.P. Aluart, Manufacturas Arpe i Polisilk. Cada PIME desenvoluparà un prototip d’smart textile en col·laboració amb un proveïdor tecnològic.

A més a més, un projecte d’Hilaturas Arnau ha estat un dels 70 projectes seleccionats per a rebre finançament d’entre les 600 sol·licituds que es van presentar a la darrera convocatòria del programa INNOWWIDE.

INNOWWIDE facilita el desenvolupament de projectes d’estudi de viabilitat amb l’objectiu de validar la viabilitat pràctica, tecnològica i comercial de solucions de negoci internacionals i innovadores al llarg de les cadenes de valor globals emergents.

Aquesta fita suposa un nou reconeixement a la capacitat d’innovació del sector i de com el clúster és una eina que contribueix a reforçar la competitivitat de les empreses que en formen part.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest