Notícies

Diversos socis iniciaran projectes innovadors gràcies al suport del clúster

02/09/2020

L’AEI Tèxtils focalitza la seva activitat en promoure la innovació per ajudar a incrementar la competitivitat del seus membres: empreses catalanes del sector dels materials tèxtils avançats.

Durant els darrers 2 anys, quatre socis del clúster han pogut implementar projectes estratègics d’innovació amb l’ajut de programes de finançament altament competitius: l’SME Instrument i l’INNOWWIDE.

En els propers mesos, començaran quatre projectes més de socis gràcies al suport financer dels programes SMARTEES 2 i INNOWWIDE.

SMARTEES 2 és un programa d’acceleració europeu dedicat a ajudar a les empreses innovadores a digitalitzar els seus negocis mitjançant la incorporació d’electrònica flexible als seus productes amb  la experimentació i fabricació de prototipus innovadors.

En la seva primera convocatòria es varen seleccionar un total de 10 propostes, essent tres d’elles de socis del clúster: C.P. Aluart, Manufacturas Arpe i Polisilk. Cada PIME desenvoluparà un prototip d’smart textile en col·laboració amb un proveïdor tecnològic.

A més a més, un projecte d’Hilaturas Arnau ha estat un dels 70 projectes seleccionats per a rebre finançament d’entre les 600 sol·licituds que es van presentar a la darrera convocatòria del programa INNOWWIDE.

INNOWWIDE facilita el desenvolupament de projectes d’estudi de viabilitat amb l’objectiu de validar la viabilitat pràctica, tecnològica i comercial de solucions de negoci internacionals i innovadores al llarg de les cadenes de valor globals emergents.

Aquesta fita suposa un nou reconeixement a la capacitat d’innovació del sector i de com el clúster és una eina que contribueix a reforçar la competitivitat de les empreses que en formen part.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest