Notícies

Publicació dels informes del projecte LIFE-FLAREX per facilitar la substitució de productes ignífugs perillosos a la indústria tèxtil

09/10/2020

El projecte LIFE-FLAREX, liderat per l’AEI Tèxtils, es va dur a terme de juliol de 2017 a juny de 2020.

El principal objectiu del Projecte era la reducció de l’impacte ambiental i sobre la salut causats per compostos perillosos derivats dels productes d’acabat tèxtil ignífug que contenen halogenats, antimoni i formaldehid, que es troben en els ecosistemes europeus, analitzant els millors productes d’acabat tèxtil disponibles, i implementar-los com a tecnologies innovadores per a aplicacions ignífugues en el sector contract.

Veure el vído del projecte LIFE-FLAREX

Ara, després del tancament del projecte, el consorci informa de la publicació del Layman’s report al web del projecte. La versió en català pot descarregar-se aquí.

Aquest informe és un resum de les activitats dutes a terme i dels resultats obtinguts.

El document està disponible en sis llengües: anglès, castellà, italià, txec, francès i neerlandès.

Tots els resultats del projecte estan publicats a la pàgina web, disponibles per a les indústries tèxtil i química, així com per als usuaris i al públic general.

El 17 de juny, es va celebrar un webinar per presentar els resultats de el projecte com un estudi de cas pràctic per trobar alternatives sostenibles als ignífugs basats en compostos halogenats i antimoni, discutir els principals resultats amb experts internacionals i augmentar el compromís dels agents implicats, informar la indústria tèxtil sobre els avenços en la legislació i els nous enfocaments i recopilar el feedback de la indústria sobre la temàtica.

Les presentacions del webinar, així com l’enregistrament de la sessió, estan disponibles aquí.

Aquest projecte és un exemple de col·laboració entre clústers, amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels seus membres, empreses del sector dels materials tèxtils avançats.

En aquest sentit, i degut a l’interès en la temàtica i les dificultats de les PIMEs del sector en els processos de substitució, l’AEI Tèxtils va decidir donar continuïtat a LIFE-FLAREX, amb el projecte SUSTEX.

SUSTEX està cofinançat per l’Agència de Residus de Catalunya i s’implementarà de gener de 2020 a octubre de 2021.

El projecte consisteix a dotar d’eines i coneixements per promoure la substitució de productes químics perillososa la indústria tèxtil catalana perquè aquesta pugui aplicar criteris ambientals en la manufactura dels seus productes, mitjançant un estudi previ de la situació actual a Catalunya.

S’organitzaran entrevistes amb empreses del sector d’acabats tèxtils i amb proveïdors dels productes químics per als acabats, per identificar els diferents productes utilitzats al mercat i identificar les alternatives disponibles. També s’organitzaran jornades de comunicació i formació dirigides a les empreses del sector. Finalment, amb tot l’aprenentatge, juntament amb els resultats d’anteriors projectes coordinats per l’AEI TÈXTILS, com LIFE-FLAREX, s’editarà una guia sectorial dirigida a les empreses per facilitar la substitució de productes químics perillosos per alternatives més sostenibles en l’àmbit dels acabats tèxtils.

 

 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

Visita d’IDOM-ELMENEEIG

El 29 de gener, el clúster va rebre la visita d’una monitora d’IDOM-ELMENEEIG.

Reunió del projecte ADDTEX

Reunió del projecte ADDTEX

L’equip del clúster es va desplaçar a Atenes, els dies 29 a 31 de gener, per participar a la reunió del projecte ADDTEX.

Reunió del projecte HACKTEX

Reunió del projecte HACKTEX

Els dies 7 i 8 de febrer, el clúster va participar a una reunió de seguiment del projecte HACKTEX.

Pin It on Pinterest