Notícies

Presentem el pilot ClusterXchange de CLAMTEX durant l’esdeveniment “Policy Learning and Capacity Building on Clusters”

02/12/2021

El Partenariat Estratègic de Clústers per a l’Excel·lència, CLAMTEX – Cluster management towards excellence in Advanced Manufacturing and Textile Industry, va participar a l’esdeveniment Policy Learning and Capacity Building on Clusters Driving the Green and Digital Transition, organitzat per la European Cluster Collaboration Platform, la Comissió Europea i la regió Ile-de-France, celebrat els dies 21 i 22 de novembre a París.

Durant l’esdeveniment, diversos experts van parlar sobre com els clústers poden accelerar la transició verda i digital a les empreses europees, aprofitant diferents eines i experiències de tota Europa.

L’AEI Tèxtils, com a coordinador de CLAMTEX, va estar present a l’esdeveniment i va tenir un paper important durant la segona jornada. El responsable de projectes del clúster, Josep Casamada, va parlar dels diferents models de finançament per donar suport a la transició dual, posant d’exemple el nou servei desenvolupat per l’AEI Tèxtils denominat “Ruta” amb el que s’està recolzant a un grup de socis en la definició del seu full de ruta per a futures inversions que permetin accelerar la transició verda i digital.

Durant la tarda de la segona jornada, l’AEI Tèxtils també va compartir la seva experiència recent amb el programa ClusterXchange, que va tenir lloc fa unes setmanes. Josep Casamada, com a coordinador de CLAMTEX, va destacar el valor dels esdeveniments grupals d’alta qualitat com la recent missió de digitalització a Portugal organitzada pel clúster, com a factor clau d’èxit.

L’esdeveniment va acabar amb una sessió de capacitació pràctica sobre com construir i enfortir la col·laboració intersectorial entre clústers per a promoure la transició digital i verda. Durant els mesos vinents, CLAMTEX continuarà implementant diverses activitats i accions pilot per a donar suport a la competitivitat de les PIMEs integrants del partenariat.

 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest