Notícies

Presentem el pilot ClusterXchange de CLAMTEX durant l’esdeveniment “Policy Learning and Capacity Building on Clusters”

02/12/2021

El Partenariat Estratègic de Clústers per a l’Excel·lència, CLAMTEX – Cluster management towards excellence in Advanced Manufacturing and Textile Industry, va participar a l’esdeveniment Policy Learning and Capacity Building on Clusters Driving the Green and Digital Transition, organitzat per la European Cluster Collaboration Platform, la Comissió Europea i la regió Ile-de-France, celebrat els dies 21 i 22 de novembre a París.

Durant l’esdeveniment, diversos experts van parlar sobre com els clústers poden accelerar la transició verda i digital a les empreses europees, aprofitant diferents eines i experiències de tota Europa.

L’AEI Tèxtils, com a coordinador de CLAMTEX, va estar present a l’esdeveniment i va tenir un paper important durant la segona jornada. El responsable de projectes del clúster, Josep Casamada, va parlar dels diferents models de finançament per donar suport a la transició dual, posant d’exemple el nou servei desenvolupat per l’AEI Tèxtils denominat “Ruta” amb el que s’està recolzant a un grup de socis en la definició del seu full de ruta per a futures inversions que permetin accelerar la transició verda i digital.

Durant la tarda de la segona jornada, l’AEI Tèxtils també va compartir la seva experiència recent amb el programa ClusterXchange, que va tenir lloc fa unes setmanes. Josep Casamada, com a coordinador de CLAMTEX, va destacar el valor dels esdeveniments grupals d’alta qualitat com la recent missió de digitalització a Portugal organitzada pel clúster, com a factor clau d’èxit.

L’esdeveniment va acabar amb una sessió de capacitació pràctica sobre com construir i enfortir la col·laboració intersectorial entre clústers per a promoure la transició digital i verda. Durant els mesos vinents, CLAMTEX continuarà implementant diverses activitats i accions pilot per a donar suport a la competitivitat de les PIMEs integrants del partenariat.

 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Arpe

Visita al soci Arpe

L’equip del clúster va visitar el soci Arpe, líder en la producció de productes promocionals personalitzats de microfibra.

Enfortim llaços amb el Quebec

Enfortim llaços amb el Quebec

El 22 de novembre, l’AEI Tèxtils va rebre la visita d’un representant de la Oficina del Quebec a Barcelona (Govern de Quebec) i d’un representant de Montréal International.

Visita a la UPC

Visita a la UPC

El clúster va visitar les instal·lacions tèxtils de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, dins d’una trobada oberta per presentar l’oferta educativa i les oportunitats de col·laboració empresarial amb l’ecosistema tèxtil català.

Pin It on Pinterest