Notícies

Parlem de la transició verda

09/04/2021

L’AEI Tèxtils organitza, el 28 d’abril, una nova sessió de la sèrie de jornades pràctiques i interactives “Per una indústria tèxtil més sostenible”.

La primera edició va tenir lloc al febrer del 2019, coorganitzada amb ACCIÓ. Els principals punts de debat van ser els reptes en la substitució de substàncies perilloses en productes d’acabat tèxtil. L’informe de la sessió està disponible aquí.

La segona edició, també coorganitzada amb ACCIÓ, va ser en format virtual i es va ampliar l’enfocament amb actuacions i casos pràctics d’economia circular aplicats al sector dels materials tèxtils avançats, liderats per empreses catalanes així com la presentació de les diferents actuacions del clúster i d’ACCIÓ en aquest àmbit. L’enregistrament del webinar està disponible aquí.

En aquesta tercera edició, la principal temàtica serà la transició verda vinculada directament amb les directrius de la UE que proposen una sortida de la crisi de la COVID-19 més verda i sostenible. El sector tèxtil és un dels sectors prioritaris en el Pacte Verd i de l’estratègia industrial de la Unió Europea.

L’AEI Tèxtils presentarà les iniciatives que duu a terme i els mecanismes de suport per promoure aquesta transició verda mitjançant l’impuls de la sostenibilitat i l’economia circular al sector dels materials tèxtils avançats, basades en els quatre pilars de l’estratègia del clúster: innovació, internacionalització, competències i desenvolupament de negoci amb el networking com a punt central de l’estratègia.

En aquest sentit, destaquen, entre altres, els projectes CIRCULARTECH i SUSTEX, ambdós cofinançats per l’Agència de Residus de Catalunya i executats en col·laboració amb LEITAT.

El webinar comptarà també amb una sessió de treball amb grups reduïts, per debatre sobre els reptes i les oportunitats de la transició verda al sector.

L’AEI Tèxtils compta amb 7 anys d’experiència impulsant la sostenibilitat al sector dels materials tèxtils avançats, iniciant, al 2015 el primer projecte dirigit a promoure la substitució de productes químics perillosos en els processos d’acabat tèxtil, MIDWOR-LIFE.

Més informació i registre

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió d’ADDTEX

Reunió d’ADDTEX

Els dies 3 i 4 de juliol, l’equip del clúster va ser a Prato, participant a una reunió de seguiment del projecte ADDTEX.

ADDTEX Innovation Bootcamp

ADDTEX Innovation Bootcamp

Del 2 al 5 de juliol, 25 estudiants de diferents països europeus es varen reunir a Prato per participar a l’ADDTEX Innovation Bootcamp.

Pin It on Pinterest