Notícies

Nous projectes per a promoure l’economia circular al sector dels materials tèxtils avançats de Catalunya

22/01/2024

La transició verda és una de les prioritats estratègiques de l’AEI Tèxtils, i una de les formes de fomentar-la és donant suport als socis en les seves iniciatives relacionades amb l’economia circular. El clúster, des de fa anys, participa i lidera projectes per promoure la sostenibilitat en diversos àmbits, com ara promoure la substitució de productes químics perillosos, fomentar l’ús d’envasos i embalatges més sostenibles, donar suport en l’educació d’estudiants i treballadors del sector en temes relacionats amb la sostenibilitat, etc.

11 socis del clúster han obtingut cofinançament de l’Agència de Residus de Catalunya per iniciar un projecte dins la convocatòria Foment de l’Economia Circular 2022E. Cima, S.A.U., Finish S.A., Finsa – Job Group, Francisco Pagès Valentí, S.A., Glasscom, S.L., Marina Race, S.L., Rutex, S.L.U., Technitiger, S.L., Texfire Tèxtils Tècnics, S.L., Triturats La Canya, S.A. i Velutex Flock, S.A.

L’AEI Tèxtils també durà a terme un projecte en el marc d’aquesta convocatòria, amb el títol de TEX-r-HUB – HUB DE RECICLATGE DE TÈXTILS D’ÚS TÈCNIC A CATALUNYA. Aquest projecte té per objectiu desenvolupar un estudi sectorial per promoure l’economia circular al sector dels materials tèxtils avançats Catalunya, connectant les diverses empreses de l’ecosistema per tal de facilitar la circularitat del sector.

Les actuacions principals que es duran a terme són la creació d’una base de dades d’empreses i agents del sector involucrats en la cadena de valor del reciclatge de materials tèxtils avançats, identificant les capacitats tècniques de reciclatge de cadascuna d’aquestes, els reptes existents pel seu escalat i les oportunitats de creixement. El clúster convidarà als diversos agents sectorials a una sèrie de sessions de co-creació per tal d’identificar reptes de futur i línies d’actuació per escalar la xarxa a un hub de reciclatge de materials tèxtils avançats.

Aquests projectes demostren, un cop més, l’interès i el potencial del clúster per a contribuir a la circularitat i a la lluita contra el canvi climàtic.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest