Notícies

Nous projectes del clúster per a promoure l’economia circular

07/03/2022

La transició verda del sector dels materials tèxtils avançats de Catalunya és una de les prioritats estratègiques de l’AEI Tèxtils.

En els darrers 8 anys, el clúster ha liderat 6 projectes, dos d’ells europeus, amb l’objectiu de promoure la substitució de productes químics perillosos en els processos d’acabat tèxtil, l’ecodisseny o la simbiosi industrial, entre altres.

Durant aquests anys, s’ha fet difusió dels resultats dels projectes en diversos fòrums internacionals, amb l’objectiu de promoure també les bones pràctiques de les empreses membres del clúster i s’han organitzat diversos webinars i sessions de treball amb els socis.

Per altra banda, el clúster acompanya els seus socis en les seves iniciatives de foment de l’economia circular: 4 empreses han finalitzat els seus projectes cofinançats per l’Agència de Residus de Catalunya amb el suport de l’AEI Tèxtils.

Gràcies a l’experiència adquirida en aquests 8 anys, sis nous projectes presentats a la convocatòria Foment de l’Economia Circular 2021 de l’Agència de Residus, han estat aprovats.

Dos d’aquests projectes els coordina directament l’AEI Tèxtils amb la col·laboració de diversos agents per a desenvolupar guies sectorials i activitats de comunicació dirigides a la implementació de mesures sostenibles enfocades a l’economia circular:

Els altres quatre projectes estan liderats per empreses membres del clúster: Hilaturas Arnau, LIASA, Polisilk i C.P. Aluart, amb l’objectiu d’analitzar accions de millora individuals en la sostenibilitat i circularitat dels seus productes i serveis. L’AEI Tèxtils col·laborarà en diverses tasques en el marc d’aquests quatre projectes.

Una vegada més, el clúster es posiciona com a catalitzador per a promoure iniciatives que contribueixen a la sostenibilitat del sector i demostra el seu potencial per a contribuir a la circularitat i a la lluita contra el canvi climàtic.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest