Notícies

Llancem la 2ª edició de la “Ruta cap a la transformació digital i la transició verda”

15/12/2022

La transformació digital i la transició verda són un viatge complex i aclaparador, però necessari per mantenir-se al capdavant de la competitivitat i impulsar les futures innovacions.

En general, les PIMEs del sector dels materials tèxtils avançats no disposen de recursos ni dels coneixements requerits per fer el camí de manera individual.

Per a facilitar aquest procés, l’AEI Tèxtils convida a les empreses del sector a unir-se a la Ruta,  en la seva segona edició, fent el viatge en col·laboració amb altres empreses, mitjançant la co-creació per avançar en els seus plans de transició.

Unint-se a la Ruta, les empreses rebran formació i suport, compartiran experiències amb altres empreses i podran participar en visites a instal·lacions de demostració o pilots d’última generació.

La co-creació i el networking són dos dels pilars de l’AEI Tèxtils per enfortir el sector i facilitar aquest procés de transició.

Per tant, junt amb les empreses participants, el clúster co-crearà activament les activitats de la Ruta per centrar-la als interessos concrets de cada una, posant l’empresa al capdavant per iniciar i dirigir el seu propi procés de transició.

Set empreses membres del clúster ja varen participar en la primera edició, de juliol 2021 a juny de 2022, període en el qual es varen organitzar diversos webinars, sessions de treball, una expedició d’aprenentatge a Portugal, visitant exemples pràctics de digitalització en empreses del sector i, finalment, un pla d’implementació individual per a cada empresa.

Què rebran les empreses que participin a la Ruta?

Adquiriran els coneixements i les eines necessàries per implementar la transformació digital i la transició verda; disposaran d’assessorament; identificaran bones pràctiques i idees a implementar; compartiran experiències; trobaran proveïdors de tecnologia “testejats” per altres membres del clúster.

La participació a aquest servei de l’AEI Tèxtils és oberta a totes les empreses del sector dels materials tèxtils avançats de Catalunya.

Més informació

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest