Notícies

Mesures de l’AEI Tèxtils per pal·liar els efectes de la crisi del COVID-19

30/03/2020

Des que es va decretar l’estat d’alarma, l’equip del clúster treballem des de casa en la implementació de mesures per pal·liar els efectes de la crisi que estem vivint en aquests moments, tant per enfortir els socis com el propi clúster.

1. Reduïm les quotes

Aplacem el cobrament de les quotes anuals, previst per l’abril, fins al setembre. A més, s’aplicarà un descompte del 20% en l’import de la quota anual de tots els socis.

2. Informem i assessorem

Elaborem periòdicament un recull de les diverses informacions relacionades amb paquets de mesures, tant d’àmbit fiscal com laboral, llançats per les diferents administracions. També posem a disposició dels socis totes les informacions tècniques que considerem rellevants en l’àmbit dels materials tèxtils per a ús mèdic/sanitari.

3. Donem visibilitat als socis

Donar visibilitat al sector dels tèxtils d’ús tècnic segueix sent una de les nostres prioritats. Estem treballant en:

  • donar a conèixer les capacitats del sector, mitjançant un nou format de presentació dels socis la pàgina web,
  • preparar un pla de comunicació per, passada la crisi, posar en valor la feina del sector.

4. Treballem amb programes de finançament internacional

Treballem per multiplicar la presència del clúster i dels socis en consorcis i programes europeus. Ja estem treballant en:

  • sis projectes de socis que presentarem a final d’aquest mes en dues convocatòries europees,
  • preparar les noves iniciatives que engegarem en els propers mesos i de les que tots els socis se’n podran beneficiar, dirigides a promoure l’excel·lència, la internacionalització i les noves cadenes de valor,
  • preparar, amb diversos socis internacionals, noves propostes de projectes dirigits a incrementar la competitivitat de les empreses del sector.

5. Fem xarxa

L’AEI Tèxtils són 36 organitzacions en les que les persones interactuen contínuament, entre elles i amb els integrants de xarxes internacionals de les que el clúster forma part. Especialment en el context en el que ens trobem, la interacció és més necessària que mai, per això, el clúster:

  • manté contacte directe amb els altres clústers membres de l’agrupació europea d’interès econòmic EU-TEXTILE2030 de la que formem part, per a compartir experiències, contactes, coneixement, que puguin ajudar-nos a donar resposta a necessitats que van sorgint als nostres socis,
  • utilitza la xarxa internacional CONTEXT, que lidera, per a realitzar consultes tècniques a experts, cercar informació, etc.,
  • promou que els socis es mantinguin en contacte per a poder compartir informació, buscar complementarietats i, en definitiva, promoure la cooperació per a fer front a les necessitats actuals.
Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió d’ADDTEX

Reunió d’ADDTEX

Els dies 3 i 4 de juliol, l’equip del clúster va ser a Prato, participant a una reunió de seguiment del projecte ADDTEX.

ADDTEX Innovation Bootcamp

ADDTEX Innovation Bootcamp

Del 2 al 5 de juliol, 25 estudiants de diferents països europeus es varen reunir a Prato per participar a l’ADDTEX Innovation Bootcamp.

Pin It on Pinterest