Notícies

L’AEI Tèxtils va participar a la sessió de co-creació de la Comissió Europea sobre la ruta de transició tèxtil

12/09/2022

L’AEI Tèxtils va participar, el 6 de setembre, a la sessió de co-creació de la ruta de transició de l’ecosistema tèxtil, liderant el grup de manufactura digital en el workshop de transició digital.

L’AEI Tèxtils va presentar diverses bones pràctiques en l’àmbit de la  digitalització a la indústria tèxtil com la organització del Marketplace virtual del projecte CLAMTEX, la formació duta a terme al Digital Capability Center a Aachen a principis d’aquest any (també en el marc del projecte CLAMTEX) i les properes oportunitats amb els nous projectes Euroclúster.

La dinàmica de la sessió va incloure una breu introducció per part dels representants de la Direcció General de mercat interior, indústria, emprenedoria i PIMEs de la Comissió Europea, una metodologia de co-creació per part de l’ITA – Institut d’Investigació Tèxtil i l’ETP – Plataforma Tecnològica Tèxtil Europea. A continuació, els participants es varen dividir en grups per debatre sobre reptes, necessitats i objectius per cada camp en l’àmbit de la digitalització prioritzat per la Comissió Europea. Posteriorment, diversos experts, entre els que s’hi va incloure l’AEI Tèxtils, varen exposar les millors pràctiques abans de finalitzar la co-creació d’activitats per superar els reptes de la digitalització.

L’AEI Tèxtils va liderar el grup de Fabricació Digital en aquesta sessió de treball, gràcies a la seva sòlida trajectòria en donar suport a les empreses tèxtils catalanes en la transformació digital i facilitant el finançament en cascada, les habilitats i la xarxa de contactes a través del servei que ofereix el clúster: “La Ruta”.  La digitalització és una prioritat clau per l’AEI Tèxtils com a eix transversal en tota la seva estratègia.

Els clústers actuen com a eix i com a entorn de col·laboració per facilitar la cooperació entre empreses, centres d’investigació, legisladors i altres institucions que promouen la innovació i proveeixen a les PIMEs d’accés a noves competències, recursos i mercats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest