Notícies

L’AEI Tèxtils va participar a la sessió de co-creació de la Comissió Europea sobre la ruta de transició tèxtil

12/09/2022

L’AEI Tèxtils va participar, el 6 de setembre, a la sessió de co-creació de la ruta de transició de l’ecosistema tèxtil, liderant el grup de manufactura digital en el workshop de transició digital.

L’AEI Tèxtils va presentar diverses bones pràctiques en l’àmbit de la  digitalització a la indústria tèxtil com la organització del Marketplace virtual del projecte CLAMTEX, la formació duta a terme al Digital Capability Center a Aachen a principis d’aquest any (també en el marc del projecte CLAMTEX) i les properes oportunitats amb els nous projectes Euroclúster.

La dinàmica de la sessió va incloure una breu introducció per part dels representants de la Direcció General de mercat interior, indústria, emprenedoria i PIMEs de la Comissió Europea, una metodologia de co-creació per part de l’ITA – Institut d’Investigació Tèxtil i l’ETP – Plataforma Tecnològica Tèxtil Europea. A continuació, els participants es varen dividir en grups per debatre sobre reptes, necessitats i objectius per cada camp en l’àmbit de la digitalització prioritzat per la Comissió Europea. Posteriorment, diversos experts, entre els que s’hi va incloure l’AEI Tèxtils, varen exposar les millors pràctiques abans de finalitzar la co-creació d’activitats per superar els reptes de la digitalització.

L’AEI Tèxtils va liderar el grup de Fabricació Digital en aquesta sessió de treball, gràcies a la seva sòlida trajectòria en donar suport a les empreses tèxtils catalanes en la transformació digital i facilitant el finançament en cascada, les habilitats i la xarxa de contactes a través del servei que ofereix el clúster: “La Ruta”.  La digitalització és una prioritat clau per l’AEI Tèxtils com a eix transversal en tota la seva estratègia.

Els clústers actuen com a eix i com a entorn de col·laboració per facilitar la cooperació entre empreses, centres d’investigació, legisladors i altres institucions que promouen la innovació i proveeixen a les PIMEs d’accés a noves competències, recursos i mercats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest