Notícies

L’AEI Tèxtils participa a una exitosa missió als EUA amb els seus socis europeus

26/05/2023

L’AEI Tèxtils va participar a una missió als EUA del 8 al 12 de maig, juntament amb els seus socis europeus del projecte Texglobal.

Un total de 17 empreses europees del sector tèxtil varen participar a la missió, tres d’elles membres del clúster:  Velutex, Pont Aurell y Armengol i Texfire.  També varen assistir a la missió cinc representants dels clústers europeus que formen part del consorci del projecte.

La missió va tenir lloc a Raleigh i Atlanta amb l’objectiu d’explorar l’ecosistema tèxtil del territori i assistir a la fira Techtextil North America.

El primer dia, la delegació de Texglobal va visitar el Wilson College of Tèxtils, situat a la North Caroline State University, prop de Raleigh. La delegació va quedar impressionada per la qualitat i l’amplitud de les instal·lacions i l’equipament de l’àmbit tèxtil del qual disposa la universitat, destinat a la formació, la recerca i a la col·laboració amb empreses privades. El segon dia, la delegació va visitar el Manufacturing Solutions Center, situat a Conover.

El tercer dia, la delegació va volar de Raleigh a Atlanta, on a la tarda va assistir a una visita guiada a la fira Techtextil North America. Després del recorregut, les empreses varen tenir l’oportunitat de visitar la fira i realitzar reunions amb empreses estatunidenques. El quart dia, les empreses varen continuar explorant la fira i mantenint reunions individuals. A la tarda, varen assistir a un acte de networking amb altres empreses estatunidenques organitzat per la North Caroline State University. Després de l’acte, varen celebrar un sopar per a compartir opinions i experiències de la missió.

El cinquè i últim dia es va realitzar una visita a primera hora del matí al Georgia Institute of Technology (Georgia Tech), organitzada per professors de l’Escola de Ciència i Enginyeria de Materials.

La internacionalització és una àrea clau de l’estratègia del clúster que aborda dos objectius principals: augmentar la competitivitat dels seus membres, facilitant l’accés a mercats de tercers països i incrementar la seva visibilitat a nivell internacional gràcies a la participació del clúster en esdeveniments rellevants del sector, tant a Europa com a nivell internacional.

Les col·laboracions dutes a terme en el projecte Texglobal donen suport a aquestes activitats per a reforçar els vincles amb els stakeholders estatunidencs i obrir noves vies de col·laboració.

Les pròximes activitats d’internacionalització de l’AEI Tèxtils inclouen una missió a Canadà al novembre de 2023 i la participació amb un estand a la ITMA, la fira internacional de tecnologia i maquinària tèxtil, del 8 al 14 de juny a Milà.

Els projectes d’internacionalització liderats o en els quals participa l’AEI Tèxtils tenen com a objectiu ajudar les PIMEs a identificar i explotar les oportunitats de creixement internacional mitjançant activitats com a missions, esdeveniments de matchmaking, webinars, etc.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Pin It on Pinterest