Notícies

L’AEI Tèxtils inicia dos projectes Eurocluster per impulsar la resiliència del sector dels materials tèxtils avançats

19/09/2022

L’AEI TÈXTILS comença dos nous projectes europeus finançats en el marc de la iniciativa Eurocluster: xBUILD-EU – Cross-fertilization of industrial ecosystems in textile manufacturing and construction leveraging digital and advanced technologies to build up green and digital resilience in Europe – com a coordinador, i EuroBoosTEX – Joint European Initiative in Textile Industry for Europe’s recovery boosting digital and green transition – com a soci. Els dos projectes formen part dels 30 Euroclusters recentment seleccionats finançats en el marc de les iniciatives Joint Cluster de la Comissió Europea.

Ambdós projectes tenen com a objectiu facilitar les oportunitats de networking per millorar la resiliència de l’ecosistema tèxtil industrial de la UE enfortint les relacions entre clústers, per fomentar les capacitats d’innovació de la indústria tèxtil, facilitar l’adopció de processos i tecnologies per tal de reforçar la transformació cap a una economia més verda i més digital, fomentar l’actualització i la requalificació dels treballadors de la indústria tèxtil i, finalment, impulsar la internacionalització facilitant l’accés a les cadenes de valor globals.

Cada projecte Eurocluster implementarà el sistema de “finançament en cascada” per donar suport a les PIMEs tèxtils en la innovació, l’adopció de solucions verdes i digitals i la internacionalització, de manera fàcil i àgil. Està previst que les primeres convocatòries es llancin al maig-juny de 2023. Altres resultats dels dos projectes seran el desenvolupament d’una sèrie d’activitats per impulsar la resiliència com són els estudis de mercat, els webinars temàtics o els  workshops interactius amb els socis de l’AEI Tèxtils.

Durant les reunions d’inici, els socis d’ambdós projectes han tingut l’oportunitat de presentar les seves organitzacions i el seu paper en el projecte, parlar sobre els resultats i el calendari i la planificació de les accions pels propers mesos.

En els propers 3 anys, l’AEI Tèxtils, mitjançant aquests projectes, reforçarà la seva cartera de serveis estratègics per donar suport a la resiliència en el sector català dels materials tèxtils avançats i crearà noves aliances, tant a nivell regional com europeu.

Els dos projectes estan totalment alineats amb els eixos de la nova estratègia del clúster, adreçant els quatre pilars principals: innovació, competències, internacionalització i desenvolupament de negoci així com els eixos transversals de digitalització i sostenibilitat gràcies a la gran varietat d’activitats que es duran a terme.

L’AEI Tèxtils considera aquest projecte clau per construir resiliència al sector i ampliar la seva capacitat d’innovació. Els clústers actuen com a eix i com a entorn de col·laboració per facilitar la cooperació entre empreses, centres d’investigació, legisladors i altres institucions que promouen la innovació i proveeixen a les PIMEs d’accés a noves competències, recursos i mercats.

xBUILD-EU i EuroBoosTEX formen part de 6 projectes estratègics que s’han aprovat al clúster durant aquest any per donar suport a la competitivitat dels seus socis, després del llançament d’ADDTEX i de Hi-Tech-TEX. En els propers mesos es presentaran altres projectes que estan actualment en procés de preparació.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest