Notícies

L’AEI Tèxtils i FITEX celebren la Hackathon de CIRCULAR.Tèxtils.cat, generant noves solucions pels residus tèxtils

03/06/2022

El dies 27 i 30 d’abril va tenir lloc la Hackathon del projecte CIRCULAR.Tèxtils.cat, coordinat per l’AEI Tèxtils i la Fundació FITEX, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

L’objectiu de la Hackathon era, a partir de residus tèxtils de les empreses membres de l’AEI Tèxtils, generar potencials rutes de circularitat.

L’esdeveniment es va dividir en dues sessions durant les quals un total de 20 estudiants dels graus de disseny i d’enginyeria van poder familiaritzar-se amb l’entorn industrial de l’ecosistema tèxtil de la mà d’empreses i experts del sector, mentre que treballaven en el repte de generar noves oportunitats per als residus tèxtils.

Varen col·laborar amb la Hackathon ELISAVA, l’INTEXTER-UPC i MODACC, participant i dinamitzant els tallers i impartint formació als participants durant les dues sessions.

La sessió del 27 d’abril va tenir lloc a la seu d’ELISAVA. L’AEI Tèxtils va obrir la sessió presentant els objectius i les bases de la Hackathon. Durant la tarda, les entitats col·laboradores van realitzar diverses conferències, incloent: “Residus tèxtils i circularitat” per part de FITEX, “Experimentació amb material tèxtil” i “Prospectiva i creativitat” per part d’ELISAVA i es varen crear els equips de treball.

A més, el director del membre del clúster INTEXTER, Dr. Enric Carrera, va presentar els 42 residus que els estudiants tenien a la seva disposició per a treballar en la creació de prototips.

El dissabte 30 d’abril, la jornada va començar amb una visita a l’empresa TEX51, referent del sector tèxtil-moda, en la qual els estudiants van poder conèixer a fons el funcionament de tot el procés productiu. La resta de la sessió, que va tenir lloc a l’Igualada Fashion Lab, va incloure un taller d’”ideació i formalització”.

Posteriorment, els 4 equips participants a la Hackathon, varen iniciar la creació dels prototips. Durant el procés, van comptar amb l’ajuda dels col·laboradors, així com amb la mentoria de la Isabel Murt, directora creativa de Sita Murt.

Isabel Murt va formar part del jurat, juntament amb la Dra. Marta Casadesús de l’AEI Tèxtils, el Dr. Enric Carrera de l’INTEXTER, la Sra. Clara Mallart de MODACC i el Dr. Oscar Tomico d’ELISAVA, que varen seleccionar l’equip guanyador, al qual se li varen atorgar dos premis: 1.000€ i un stage a les empreses membres del clúster: FINSA i ARPE, patrocinadores de l’esdeveniment, juntament amb l’empresa POLISILK.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest