Notícies

L’AEI Tèxtils i FITEX celebren la Hackathon de CIRCULAR.Tèxtils.cat, generant noves solucions pels residus tèxtils

03/06/2022

El dies 27 i 30 d’abril va tenir lloc la Hackathon del projecte CIRCULAR.Tèxtils.cat, coordinat per l’AEI Tèxtils i la Fundació FITEX, amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya.

L’objectiu de la Hackathon era, a partir de residus tèxtils de les empreses membres de l’AEI Tèxtils, generar potencials rutes de circularitat.

L’esdeveniment es va dividir en dues sessions durant les quals un total de 20 estudiants dels graus de disseny i d’enginyeria van poder familiaritzar-se amb l’entorn industrial de l’ecosistema tèxtil de la mà d’empreses i experts del sector, mentre que treballaven en el repte de generar noves oportunitats per als residus tèxtils.

Varen col·laborar amb la Hackathon ELISAVA, l’INTEXTER-UPC i MODACC, participant i dinamitzant els tallers i impartint formació als participants durant les dues sessions.

La sessió del 27 d’abril va tenir lloc a la seu d’ELISAVA. L’AEI Tèxtils va obrir la sessió presentant els objectius i les bases de la Hackathon. Durant la tarda, les entitats col·laboradores van realitzar diverses conferències, incloent: “Residus tèxtils i circularitat” per part de FITEX, “Experimentació amb material tèxtil” i “Prospectiva i creativitat” per part d’ELISAVA i es varen crear els equips de treball.

A més, el director del membre del clúster INTEXTER, Dr. Enric Carrera, va presentar els 42 residus que els estudiants tenien a la seva disposició per a treballar en la creació de prototips.

El dissabte 30 d’abril, la jornada va començar amb una visita a l’empresa TEX51, referent del sector tèxtil-moda, en la qual els estudiants van poder conèixer a fons el funcionament de tot el procés productiu. La resta de la sessió, que va tenir lloc a l’Igualada Fashion Lab, va incloure un taller d’”ideació i formalització”.

Posteriorment, els 4 equips participants a la Hackathon, varen iniciar la creació dels prototips. Durant el procés, van comptar amb l’ajuda dels col·laboradors, així com amb la mentoria de la Isabel Murt, directora creativa de Sita Murt.

Isabel Murt va formar part del jurat, juntament amb la Dra. Marta Casadesús de l’AEI Tèxtils, el Dr. Enric Carrera de l’INTEXTER, la Sra. Clara Mallart de MODACC i el Dr. Oscar Tomico d’ELISAVA, que varen seleccionar l’equip guanyador, al qual se li varen atorgar dos premis: 1.000€ i un stage a les empreses membres del clúster: FINSA i ARPE, patrocinadores de l’esdeveniment, juntament amb l’empresa POLISILK.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Arpe

Visita al soci Arpe

L’equip del clúster va visitar el soci Arpe, líder en la producció de productes promocionals personalitzats de microfibra.

Enfortim llaços amb el Quebec

Enfortim llaços amb el Quebec

El 22 de novembre, l’AEI Tèxtils va rebre la visita d’un representant de la Oficina del Quebec a Barcelona (Govern de Quebec) i d’un representant de Montréal International.

Visita a la UPC

Visita a la UPC

El clúster va visitar les instal·lacions tèxtils de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, dins d’una trobada oberta per presentar l’oferta educativa i les oportunitats de col·laboració empresarial amb l’ecosistema tèxtil català.

Pin It on Pinterest