Notícies

GALACTICA: Nou programa de finançament de 4M€ per recolzar la innovació a la indústria tèxtil

30/04/2020

L’AEI Tèxtils serà la primera organització catalana en coordinar un projecte Horizon 2020 finançat per la competitiva convocatòria “Cluster facilitated projects for new industrial value chains (INNOSUP-01)”.

El projecte, GALACTICA – Smart Industrial innovation as enabler to drive new value chains for textiles and aerospace, començarà el setembre de 2020 i finalitzarà al febrer del 2023.

GALACTICA busca donar suport en la creació de noves cadenes de valor industrials en torn a les indústries tèxtil i aeroespacial, basades en la manufactura avançada. El projecte facilitarà l’adopció de sistemes industrials intel·ligents i de l’Industrial Internet of Things com a vectors estratègics per a la innovació en les indústries tèxtil i aeroespacial.

El projecte compta amb un pressupost total de 5 milions d’euros, 4 dels quals es destinaran directament a ajudar a les PIMEs a innovar mitjançant diversos mecanismes, incloent el suport financer de 3 milions d’euros a través de dues convocatòries obertes per a projectes d’innovació, hackatons i ajudes per a viatges. La primera convocatòria es llançarà a principis de 2021.

Durant el projecte, l’AEI Tèxtils també organitzarà diverses missions amb els seus socis per visitar clústers aeroespacials i de manufactura avançada amb l’objectiu de facilitar oportunitats de negoci i d’innovació intersectorial.

A més de l’AEI Tèxtils, el consorci de GALACTICA compta amb set altres clústers i dos agents d’innovació: ATEVAL a València, CTA a Andalusia, NTT a Itàlia, CORALLIA a Grècia, Suderelbe a Alemanya, PRODUCTECH a Portugal, EMC2 a França, EBAN a Bèlgica i Science Park Graz a Àustria.

L’AEI Tèxtils considera aquest projecte un pilar fonamental per a la capacitat d’innovació del sector dels tèxtils d’ús tècnic a llarg termini. Els clústers actuen com a hub i entorn de col·laboració per facilitar els partenariats entre empreses, instituts d’investigació, legisladors i altres institucions que promouen la innovació i proporcionen a les PIMEs accés a noves competències, recursos i mercats.

 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI Tèxtils va participar a Techtextil 2024 del 23 al 26 d’abril amb un estand conjunt amb diversos dels seus membres: FINSA, Pont Aurell y Armengol, Hilados Egarfil, Technitiger, VTS Technical Tèxtils, Laminats Orient, Velutex Flock, Hilaturas Arnau i Polisilk.

Reunió de SustainTex

Reunió de SustainTex

Hem participat a una reunió del projecte SustainTex, celebrada a Malta els dies 6 i 7 de maig.

Pin It on Pinterest