Notícies

GALACTICA lliura 50.000 € en premis als guanyadors de la primera hackathon

25/03/2021

Els dies 18 i 19  de març va tenir lloc la final de la primera hackathon organitzada pel projecte  GALACTICA, liderat per l’AEI Tèxtils.

El desenvolupament de noves cadenes de valor industrials cap a productes de major valor afegit és crucial per augmentar la competitivitat de les indústries dels sectors tèxtil, aeronàutic i aeroespacial. En aquest sentit, aquesta hackathon ha contribuït a presentar noves idees, en fase inicial, que combinen la fabricació avançada en aquests sectors.

La competició es va desenvolupar en dues fases, entre febrer i març, i hi van participar equips de PIMEs, start-ups i estudiants de la Unió Europea i el Regne Unit. En total, a la primera fase, es van presentar 24 propostes. Els 10 millors equips van ser seleccionats per passar a la segona fase. Tots ells van desenvolupar excel·lents solucions innovadores per a les cadenes de valor intersectorials (tèxtil, aeronàutica/aeroespacial i manufactura avançada).

En la fase final, les solucions van ser avaluades per experts de 10 clústers i organitzacions europees, tant des del punt de vista tècnic com empresarial.

Els equips guanyadors i finalistes, en les dues categories de la hackathon han estat:

FUREHO (Suècia): Tecnologia de fabricació additiva en 3D per a preformes tèxtils, utilitzada com a reforç en materials compostos avançats per alleugerir les estructures aeroespacials.

ATHENA (Espanya): Sistema modular i escalable de propulsió elèctrica a bord de satèl·lits, basat en la propulsió elèctrica.

FRET (Itàlia): Combinació de plaques de circuit imprès flexibles amb tèxtils per aconseguir la pròxima generació d’estructures aeroespacials dinàmiques.

ABEP (Espanya): Propulsió elèctrica “Air-Breathing” per a satèl·lits en òrbita terrestre molt baixa, que converteix l’aire atmosfèric en plasma i l’utilitza per accelerar el satèl·lit.

Aquest últim equip, estava format per diversos estudiants del grau d’enginyeria en tecnologies aeroespacials de la Universtitat Politècnica de Catalunya, entitat ambaixadora de GALACTICA.

L’AEI Tèxtils valora molt positivament aquest primer esdeveniment, pel gran interès que ha generat, la implicació de múltiples stakeholders de diversos sectors i, especialment, per la seva contribució a l’impuls del sector tèxtil, augmentant la seva visibilitat com a sector tecnològic, amb un elevat potencial d’innovació.

 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest