Notícies

FINSA participa al primer hackathon del projecte DESTEX

03/02/2021

El partenariat del projecte DESTEX ha llançat la plataforma virtual del hackathon  per a la innovació oberta i la formació basada en projectes d’estudiants que utilitza casos reals i reptes de la indústria manufacturera dels materials tèxtils avançats. És una plataforma virtual per facilitar la col·laboració entre equips transnacionals d’estudiants per afrontar reptes industrials mitjançant metodologies de disseny creatiu i industrial.

Per validar la plataforma, l’equip del projecte DESTEX ha organitzat una sèrie de tres hackathons. El primer, es va celebrar els dies 28 i 29 de gener amb un repte llançat per l’empresa FINSA, membre de l’AEI Tèxtils, sobre la reutilització de restes de teixits generats durant la producció de teles filtrants. El repte consistia en trobar una possible aplicació per a aquestes restes, les quals, poguessin ser aplicades a un altre sector.

FINSA és fabricant de teixits tècnics per a filtres industrials. Es va fundar l’any 1978 com a continuació de l’antiga fàbrica de moda tèxtil Sala y Badrinas, situada a Terrassa (Barcelona). Aprofitant tota l’experiència en la indústria tèxtil, FINSA va desenvolupar la seva activitat en el camp dels teixits tècnics i la filtració industrial.

Des de 2013 forma part de Job │ Group, un grup familiar d´origen suec, i que va permetre aconseguir tots junts una posició excepcional a nivell mundial i esdevenir líder en el mercat de la filtració.

Les quatre universitats participants al projecte DESTEX (LCI, POLIMI, DSKD i UB) van seleccionar estudiants per participar en aquest primer hackathon. En total, 10 estudiants van participar en 3 equips per completar el repte. Van treballar telemàticament per desenvolupar i oferir una solució en un termini de 24 hores.

Les diverses solucions desenvolupades es van presentar el segon dia del hackathon, on el jurat va seleccionar la millor proposta. L’equip guanyador podrà participar gratuïtament a l’escola d’estiu del projecte DESTEX, que se celebrarà a Milà el juny de 2021.

En les properes setmanes, DESTEX llançarà la plataforma de formació virtual i organitzarà el segon hackathon virtual amb un repte proposat per  l’empresa C.P. ALUART, també membre de l’AEI Tèxtils, amb l’objectiu de crear la indumentària de protecció de bombers del 2030.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest