Notícies

Comença amb èxit el Marketplace virtual del projecte CLAMTEX

25/01/2021

Més de 140 participants s’han registrat al Marketplace virtual del projecte CLAMTEX: Cap a la indústria 4.0 al sector tèxtil que va començar el passat dimecres, 20 de gener, amb el primer webinar.

L’esdeveniment està organitzat pel Partenariat Estratègic Europeu de Clústers per a l’Excel·lència, CLAMTEX – Cluster management towards excellence in Advanced Manufacturing and Textile Industry. El webinar celebrat el dia 20, va ser el primer d’una sèrie de 6 sessions virtuals interactives per tal de promoure l’adopció de la Indústria 4.0 al sector tèxtil.

El primer webinar va incloure una presentació general del projecte CLAMTEX a càrrec del Josep Casamada, de l’AEI TÈXTILS, com a coordinador del Projecte; una revisió del programa de la sessió a càrrec de Maria João Samudio de PRODUTECH i la benvinguda de l’amfitrió del Marketplace, Felipe Carrasco com a president d’EU-TEXTILE2030 EEIG.

La segona part del webinar va constar d’un debat moderat per João Nuno Oliveira de CITEVE, amb presentacions inspiradores sobre el procés de transició digital:

La sessió va finalitzar amb una presentació de sinèrgies amb altres projectes; es va presentar el 1r hackathon del projecte GALACTICA, el projecte TEX4IM i els serveis de suport a empreses tèxtils. Es pot accedir a la gravació del webinar mitjançant el següent enllaç: https://youtu.be/JB_PNtZnwr4

El proper webinar, dimecres 27 de gener, es centrarà en les solucions digitals per a la gestió industrial integrada aplicades a la indústria tèxtil. En primer lloc, l’empresa tèxtil valenciana MLS 1992 presentarà un cas d’èxit en la implementació d’una solució digital en el seu procés de fabricació. A continuació, tres empreses també tèxtils presentaran les seves necessitats en aquesta temàtica, seguides de possibles solucions per part d’empreses de manufactura avançada. A més, hi haurà una segona sessió de reunions B2B per a que els participants coneguin les empreses mitjançant de la plataforma B2Match.

En les següents setmanes, el Marketplace continuarà amb els webinars “Solucions d’automatització i sensibilització per a la millora del rendiment” (3 de febrer), “Robots a la indústria” (10 de febrer) i “El potencial de la realitat virtual a la indústria” (17 de febrer).

El Markeplace conclourà el 24 d e febrer amb la presentació d’oportunitats de finançament per a empreses dels sectors tèxtil i de manufactura avançada per a donar suport a la col·laboració en la implantació del procés de transició digital. Hi participaran representants de la Comissió Europea que parlaran sobre l’Horizon Europe i els programes Single Market i EIC; d’EIT Manufacturing i dels projectes GALACTICA i ELIIT ambdós amb convocatòries de suport financer obertes per a PIMES.

El Marketplace del projecte CLAMTEX és part del programa ClusterXchange implementat pel projecte CLAMTEX per a fomentar la col·laboració interregional entre els membres dels clústers juntament amb el clúster europeu de materials tèxtils avançats EU-TEXTILE2030 EEIG.

Las inscripcions per a les  properes sessions segueixen obertes a: https://clamtex-virtual-marketplace.b2match.io/

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest