Notícies

El soci Technitiger explica el seu cas d’ecodisseny i economia circular a la jornada “L’ecodisseny aplicat a la indústria”

20/11/2020

El membre del clúster Technitiger, va participar, el 19 de novembre, a la jornada virtual “L’ecodisseny aplicat a la indústria. Concepte, oportunitats i noves tendències”.

La jornada va estar organitzada pel Consell Comarcal del Bages, l’Ajuntament de Manresa, Bufalvent.cat i Simbiosi.

Technitiger fabrica teixits destinats principalment a la protecció de persones enfront a riscos tèrmics. L’Anna Rovira, responsable de projectes de sostenibilitat de l’empresa, va fer-hi la presentació: “Ecodisseny i economia circular en roba tècnica de protecció”, exposant com a cas pràctic el projecte que l’empresa està duent a terme en el marc del programa de finançament Foment de l’Economia Circular de l’Agència de Residus de Catalunya.

El projecte té com a objectiu tancar el cercle, de manera que les peces fabricades amb els seus teixits, tornin a l’empresa després de la seva vida útil per a reintroduir aquest residu de nou a la cadena productiva; a la vegada que redissenyar les peces actuals per a millorar-ne la seva reciclabilitat, allargar-ne la vida útil i reduir al màxim la generació de residus derivats.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest