Notícies

El prototip “e-shepherd” de CINPASA: una nova cinta intel·ligent per aplicacions agrícoles

11/01/2023

El soci de l’AEI Tèxtils Cintas y Pasamanería, S.A. (CINPASA) ha finalitzat recentment el desenvolupament tècnic d’un nou producte; una cinta intel·ligent per aplicacions agrícoles.

Els primers prototips es varen desenvolupar de manera conjunta entre CINPASA i l’empresa d’enginyeria especialista en tèxtils intel·ligents ITP GmbH d’Alemanya, que va col·laborar en la integració electrònica a les cintes tèxtils.

Tots els desenvolupaments, les proves de camp i els demostradors es van dur a terme durant 9 mesos en el marc del projecte “E-shepherd” que va comptar amb el suport tècnic i financer del programa SmartEEs.

SmartEEs és un programa europeu d’acceleració, cofinançat pel programa de la Unió Europea Horizon 2020, amb l’objectiu d’ajudar a les empreses europees a accedir a nous mercats que estan per explotar i augmentar el creixement dels seus negocis mitjançant la integració de l’electrònica flexible en els seus productes.

CINPASA és un proveïdor líder en solucions amb cintes tèxtils per reforçar, subjectar i transportar diferents tipus de productes. L’empresa aposta estratègicament per innovar la seva oferta actual de productes incrementant el llançament de noves aplicacions de productes basades en solucions digitals i intel·ligents.

En aquest context, durant el projecte, CINPASA i ITP GmbH van cooperar per desenvolupar un primer demostrador de productes per a tanques agrícoles amb l’objectiu d’impedir el pas d’animals que puguin fer malbé camps i cultius.

L’”e-shepherd” és una solució que suposa un punt d’inflexió, ja que integra electrònica flexible com sensors de temperatura i humitat i sensors de fibra òptica dins les cintes tèxtils d’alta qualitat. Aquest producte permetrà una ràpida detecció en temps real d’anomalies de les tanques.

Gràcies a la xarxa de contactes de CINPASA en granges i empreses de l’àmbit de l’agricultura, s’han pogut dur a terme proves de camps amb l’objectiu d’escalar la solució.

CINPASA, com a membre de l’AEI Tèxtils, va rebre el seu suport, que va ser clau en la implementació i l’èxit del projecte.

El clúster, amb coneixements del sector dels materials tèxtils avançats i amb experiència en reorientació estratègica en aquest camp, continuarà col·laborant amb l’empresa en desenvolupaments futurs del pla de negoci i escalat del producte.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

Presentació de LIFE-CIRTECHTEX

El projecte LIFE-CIRTECHTEX es presenta com un cas d’èxit en les jornades sobre economia circular al sector tèxtil.

Pin It on Pinterest