Notícies

CLAMTEX es reuneix a Nantes

07/11/2021

El Partenariat Estratègic de Clústers per a l’Excel·lència, CLAMTEXCluster management towards excellence in Advanced Manufacturing and Textile Industry, es va reunir de nou en persona a Nantes, els dies 7 i 8 d’octubre.

CLAMTEX és un dels 13 consorcis finançats a nivell europeu, liderat per lAEI TÈXTILS. El partenariat està format per quatre clústers més, ATEVAL a València, PRODUCTECH i el Clúster Tèxtil, els dos a Portugal i EMC2 a França.

El projecte, cofinançat pel programa COSME de la Unió Europea, pretén enfortir l’excel·lència en la gestió dels clústers per a impulsar els seus ecosistemes en base a la innovació tecnològica mitjançant la col·laboració intersectorial i interregional per facilitar la transformació digital del sector tèxtil.

CLAMTEX també està implementant el programa pilot ClustersXChange per a facilitar experiències internacionals de les PIMEs a Europa amb la finalitat de generar oportunitats de negoci i innovació.

En aquesta reunió del Comitè Directiu, els socis van participar a una sessió de coaching sobre “disseny ficció” com a eina creativa per al full de ruta i la planificació a llarg termini. La sessió permetrà als diferents clústers desenvolupar nous serveis i mecanismes de recolzament per a millorar la competitivitat dels seus membres.

Durant la reunió, el consorci va revisar la versió final dels estudis de mercat i el potencial de les cadenes de valor, els nous serveis pilot que s’estan desenvolupant i la planificació de les properes activitats de ClustersXChange.

En els pròxims mesos, el consorci continuarà amb l’estratègia conjunta, l’enfortiment de la gestió dels clústers per generar oportunitats per als seus membres i la implementació de programes de mobilitat dins de la UE en el marc del ClusterXChange.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Bonditex

Visita al soci Bonditex

El clúster ha visitat el soci Bonditex, especialista en processos d’acabat tèxtil.

Reunió d’In Transit

Reunió d’In Transit

Hem estat a Graz, els dies 21 a 23 de maig, participant a l’esdeveniment de matchmaking i a la reunió del consorci del projecte In Transit.

Pin It on Pinterest