Notícies

CLAMTEX es reuneix a Nantes

07/11/2021

El Partenariat Estratègic de Clústers per a l’Excel·lència, CLAMTEXCluster management towards excellence in Advanced Manufacturing and Textile Industry, es va reunir de nou en persona a Nantes, els dies 7 i 8 d’octubre.

CLAMTEX és un dels 13 consorcis finançats a nivell europeu, liderat per lAEI TÈXTILS. El partenariat està format per quatre clústers més, ATEVAL a València, PRODUCTECH i el Clúster Tèxtil, els dos a Portugal i EMC2 a França.

El projecte, cofinançat pel programa COSME de la Unió Europea, pretén enfortir l’excel·lència en la gestió dels clústers per a impulsar els seus ecosistemes en base a la innovació tecnològica mitjançant la col·laboració intersectorial i interregional per facilitar la transformació digital del sector tèxtil.

CLAMTEX també està implementant el programa pilot ClustersXChange per a facilitar experiències internacionals de les PIMEs a Europa amb la finalitat de generar oportunitats de negoci i innovació.

En aquesta reunió del Comitè Directiu, els socis van participar a una sessió de coaching sobre “disseny ficció” com a eina creativa per al full de ruta i la planificació a llarg termini. La sessió permetrà als diferents clústers desenvolupar nous serveis i mecanismes de recolzament per a millorar la competitivitat dels seus membres.

Durant la reunió, el consorci va revisar la versió final dels estudis de mercat i el potencial de les cadenes de valor, els nous serveis pilot que s’estan desenvolupant i la planificació de les properes activitats de ClustersXChange.

En els pròxims mesos, el consorci continuarà amb l’estratègia conjunta, l’enfortiment de la gestió dels clústers per generar oportunitats per als seus membres i la implementació de programes de mobilitat dins de la UE en el marc del ClusterXChange.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Arpe

Visita al soci Arpe

L’equip del clúster va visitar el soci Arpe, líder en la producció de productes promocionals personalitzats de microfibra.

Enfortim llaços amb el Quebec

Enfortim llaços amb el Quebec

El 22 de novembre, l’AEI Tèxtils va rebre la visita d’un representant de la Oficina del Quebec a Barcelona (Govern de Quebec) i d’un representant de Montréal International.

Visita a la UPC

Visita a la UPC

El clúster va visitar les instal·lacions tèxtils de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, dins d’una trobada oberta per presentar l’oferta educativa i les oportunitats de col·laboració empresarial amb l’ecosistema tèxtil català.

Pin It on Pinterest