Notícies

Cinc nous projectes d’economia circular al clúster

13/01/2020

Promoure l’economia circular i la sostenibilitat al sector tèxtil, especialment en l’àmbit dels tèxtils tècnics, ha estat una de les prioritats de l’AEI Tèxtils, en els darrers anys.

Gràcies a l’experiència adquirida, i a la confiança de les empreses membres del clúster, es varen presentar cinc projectes de Foment de l’Economia Circular a la convocatòria 2019 de l’Agència de Residus de Catalunya, que han estat aprovats i començaran al febrer de 2020.

Dos dels projectes els coordina l’AEI Tèxtils i compta amb la col·laboració del Centre Tecnològic LEITAT, member del clúster, per desenvolupar guies sectorials i activitats de comunicació dirigides a la implementació de mesures sostenibles enfocades a l’economia circular:

  • SUSTEX – Foment de la substitució de productes químics perillosos a la indústria d’acabats tèxtils.
  • CIRCULARTECH – Estudi pel foment de l’economia circular al sector de tèxtils tècnics.

Els altres tres projectes estan liderats per tres membres del clúster: Technitiger, Etisilk i Hilaturas Arnau amb l’objectiu d’analitzar accions de millora individuals en la sostenibilitat i circularitat dels seus productes i serveis.   L’AEI Tèxtils col·laborarà en diverses tasques en el marc dels tres projectes.

Més informació

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió d’In Transit

Reunió d’In Transit

Els dies 29 i 30 de novembre, el clúster va participar a una reunió de seguiment del projecte In Transit, en què participa com a soci.

Missió a Suècia

Missió a Suècia

El clúster va participar en una missió a Suècia, del 27 al 29 de novembre, juntament amb el seu soci Leitat.

Pin It on Pinterest