Notícies

L’AEI Tèxtils revisa a Terrassa el seu pla d’internacionalització amb els seus socis europeus

27/04/2023

L’AEI Tèxtils va celebrar, del 17 al 20 de juny a Terrassa, les reunions de tres projectes europeus orientats a la internacionalització de les seves PIMEs associades, amb la finalitat de planificar les pròximes activitats per a impulsar la seva competitivitat i proporcionar-los suport directe.

La internacionalització és un eix clau en el pla estratègic de l’AEI Tèxtils i per a això, el clúster ha programat les següents activitats:

Al maig de 2023, proporcionarà suport econòmic a una delegació de 3 PIMEs que, juntament amb un membre de l’equip del clúster viatjaran als EUA per a visitar Raleigh i Techtextil North America a Atlanta. Aquesta missió empresarial s’emmarca en el projecte TEXGLOBAL i forma part d’una delegació europea de 16 PIMEs. Aquesta serà la segona missió presencial organitzada per aquest projecte després de l’èxit de la missió a Mèxic l’any passat.

Al juny de 2023, el clúster farà costat als seus membres en la internacionalització dins d’Europa en el marc del projecte Hi-Tech-TEX, destinat a millorar les capacitats de gestió del clúster. El calendari d’activitats inclou la participació a la ITMA a Milà al juny, una de les principals fires de maquinària del sector tèxtil, on l’AEI Tèxtils disposarà d’un estand i donarà suport econòmic per als viatges als seus socis mitjançant del programa ClusterXChange de Hi-Tech-TEX. A més, s’està promovent la participació a la 6a Conferència Internacional de Fibres Naturals a Madeira, també al juny.

Finalment, el clúster també està treballant en la planificació de la pròxima missió a Canadà en el marc del projecte ADMANTEX2i, que coordina. Aquesta missió serà la segona del projecte després de l’èxit a Califòrnia a principis d’enguany. La missió a Canadà es centrarà a Mont-real, del 6 al 10 de novembre, amb agendes específiques per a les PIMEs participants. A principis de juny es llançarà una convocatòria d’ajuda financera, oberta únicament als socis del clúster.

Altres activitats previstes per als pròxims anys inclouen una missió a Japó al març de 2024 també finançada a través del projecte ADMANTEX2i i a Austràlia i Orient Mitjà mitjançant dels projectes Eurocluster.

La internacionalització és una àrea clau de l’estratègia del clúster que aborda dos objectius principals: augmentar la competitivitat dels seus membres, facilitant l’accés a mercats de tercers països i incrementar la seva visibilitat a nivell internacional. Amb aquest objectiu, l’AEI Tèxtils està involucrada en diversos projectes de suport a les PIMEs per a identificar i explotar oportunitats de creixement a nivell global, mitjançant activitats com missions, esdeveniments de matchmaking, models de negoci d’economia circular, etc.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va organitzar, el 10 d’abril, una trobada de socis a la seu de CECOT, en el marc de l’esdeveniment final del projecte Admantex2i.

Reunió del projecte ZeroF

Reunió del projecte ZeroF

Els dies 19 i 20 de març el clúster va participar en una reunió del projecte ZeroF a Luxemburg.

Pin It on Pinterest