Notícies

L’AEI Tèxtils posa en marxa InTransit per accelerar la transició verda i digital de les PIMEs tèxtils amb 3M d’euros de finançament en cascada

20/12/2022

L’AEI Tèxtils és soci del projecte InTransit – Strengthening the resilience of textile, aerospace, and construction SMEs to transition towards greener and more digital sectors with social and business innovation, que va celebrar la seva reunió de llançament els dies 15 i 16 de desembre a Brussel·les, amb la participació de representants de la Comissió Europea.

InTransit té com a objectiu enfortir la resiliència de les PIMEs tèxtils, del sector aeroespacial i de la construcció com a sectors més verds i digitals amb un mecanisme de suport mixt que inclou assessorament individual i cupons de finançament per garantir-ne la consolidació i sostenibilitat.

L’estratègia d’InTransit per impulsar la competitivitat de les PIMEs europees per a la transició compta amb quatre pilars clau:

  • INCUBAR una sèrie de serveis conjunts per donar-los-hi suport en la identificació d’oportunitats, necessitats i punts febles del mercat i connectant els diferents sectors afavorint l’aprenentatge intersectorial, l’intercanvi de millors pràctiques i el desenvolupament col·laboratiu.
  • Suport a la INNOVACIÓ mitjançant serveis d’assessorament personalitzat, incloent-hi una autoavaluació, un diagnòstic circular/digital, i un coaching/formació a nivell estratègic (model de negoci).
  • DESENVOLUPAMENT de projectes de transició amb suport financer mitjançant finançament en cascada, complementats per un servei de coaching.
  • ESCALAT al mercat amb serveis personalitzats, utilitzant fons privats o públics addicionals mitjançant els Fons Estructurals i d’Inversió Europeus o altres fonts.

 

El projecte té un pressupost total de 5 milions d’euros, 3 dels quals es distribuiran mitjançant finançament en cascada a les PIMEs i 1 s’utilitzarà per proporcionar serveis perquè avancin en la seva transició digital i verda, durant un període de 36 mesos.

InTransit és el quart projecte que inclou finançament en cascada després de GALACTICA i xBUILD-EU, tots dos coordinats per l’AEI Tèxtils, i l’EuroBoosTEX. El clúster considera els projectes de finançament en cascada molt útils per a les PIMEs tèxtils, ja que redueixen les càrregues administratives, per la seva agilitat de concessió i pel mecanisme lump-sum (import fix) que els converteix en subvencions veritablement orientades a les PIMEs.

Durant els propers tres anys, l’AEI Tèxtils llançarà diferents convocatòries amb més de 5M d’€ en suport financer a les PIMEs, mitjançant aquests 3 projectes en curs: InTransit, EuroBoosTEX i xBUILD-EU.

El projecte InTransit està liderat per ATEVAL a València, i té com a socis l’AEI Tèxtils a Catalunya, CTA a Andalusia, CORALLIA a Grècia, PRODUTECH a Portugal, Science Park Graz a Àustria, TUS (IDEAM) a Irlanda, POLIMI a Italià, IRTJV a França, i CCS a Eslovènia.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va organitzar, el 10 d’abril, una trobada de socis a la seu de CECOT, en el marc de l’esdeveniment final del projecte Admantex2i.

Reunió del projecte ZeroF

Reunió del projecte ZeroF

Els dies 19 i 20 de març el clúster va participar en una reunió del projecte ZeroF a Luxemburg.

Pin It on Pinterest