Notícies

3 socis del clúster beneficiaris de la primera convocatòria de projectes de GALACTICA

15/07/2021

10 PIMEs espanyoles han aconseguit finançament de la primera convocatòria del projecte europeu GALACTICA per a desenvolupar solucions innovadores combinant els sectors tèxtil, aeronàutic/aeroespacial i/o la manufactura avançada.

TriboBlend, Applynano Solutions, Cinpasa i Etisilk són les empreses espanyoles que rebran 20.000 euros dels ajuts Pioneer Acceleration pels seus projectes innovadors. Nanomaterials basats en carboni per al sector tèxtil, cinta transmissora de dades disruptiva i ecològica per a la indústria aeronàutica, i desenvolupament de teixits lleugers per aplicacions aeronàutiques són algunes de les temàtiques.

Per altra banda, les empreses Titania, Vecmedical, E. CIMA, Solar MEMS Technologies, ienai SPACE i Optimus 3D, rebran fins a 58.000 euros dels ajuts Orbital per a projectes transnacionals en col·laboració amb altres PIMEs europees, amb un pressupost total de 100.000€ per projecte. Seguiment d’incidents respiratoris i aeromèdics per a pilots, sistema tèxtil de refredament actiu per prevenir l’estrès per calor i fabricació additiva de propulsors per a coets elèctrics són alguns dels temes d’aquestes iniciatives.

Tres de les empreses beneficiàries són membres de l’AEI Tèxtils, coordinador de GALACTICA.

El projecte GALACTICA ha seleccionat un total de 26 projectes innovadors de 40 PIMEs innovadores europees. Espanya ha sigut el país amb més PIMEs finançades (10), seguit de França (5), Alemanya (4) i Portugal (4).

La primera convocatòria va tancar al maig amb 83 propostes rebudes de 137 PIMEs europees, amb l’objectiu de promoure el desenvolupament de projectes innovadors combinant els sectors tèxtil, aeronàutic/aeroespacial i/o la fabricació avançada.

El projecte GALACTICA llançarà una nova convocatòria al gener de 2022 amb 1,64 milions d’euros per a PIMEs europees.

 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Pin It on Pinterest