Notícies

FACTIVE publica l’informe sobre les competències transversals necessàries per als futurs professionals del sector textil i de la confecció

29/05/2021

El projecte FACTIVE, en el que l’AEI Tèxtils participa com a soci, ha publicat l’informe: Les competències transversals més rellevants que necessiten els futurs professionals del tèxtil i de la confecció.

Aquest informe, que és el resultat d’una investigació exhaustiva i de camp realitzada per tots els socis del projecte, descriu les habilitats més requerides per part de les empreses europees del sector tèxtil i de la confecció i els mètodes de formació més adequats i eficaços per transferir aquestes habilitats a estudiants d’FP i joves empleats. La investigació de camp va comptar amb la participació de més de 100 empreses i al voltant de 50 experts en FP.

El projecte FACTIVE té per objectiu millorar la qualitat i la rellevància de l’oferta formativa del sector tèxtil i de la confecció desenvolupant un mètode d’aprenentatge innovador per tal de millorar el nivell i l’avaluació de competències de l’alumnat i equiparar la qualitat de la formació professional amb les necessitats modernes, creatives i innovadores de la indústria tèxtil i de la confecció actual a Europa.

FACTIVE està cofinançat pel programa ERASMUS+ de la Comissió Europea en el marc de la convocatòria Aliances Estratègiques per a l’educació i formació professional, amb l’acord de subvenció número KA202-91AAA2C6. El projecte es va iniciar l’1 d’octubre de 2020, té una durada de 24 mesos i un pressupost total de 247.409 €.

Descarregar l’informe

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Arpe

Visita al soci Arpe

L’equip del clúster va visitar el soci Arpe, líder en la producció de productes promocionals personalitzats de microfibra.

Enfortim llaços amb el Quebec

Enfortim llaços amb el Quebec

El 22 de novembre, l’AEI Tèxtils va rebre la visita d’un representant de la Oficina del Quebec a Barcelona (Govern de Quebec) i d’un representant de Montréal International.

Visita a la UPC

Visita a la UPC

El clúster va visitar les instal·lacions tèxtils de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, dins d’una trobada oberta per presentar l’oferta educativa i les oportunitats de col·laboració empresarial amb l’ecosistema tèxtil català.

Pin It on Pinterest