Notícies

Comença un nou projecte per a promoure la sostenibilitat al sector dels materials tèxtils avançats

05/11/2020

El 4 de novembre va tenir lloc la reunió de llançament del projecte CLEANTEX, de manera telemàtica. L’AEI Tèxtils n’és un dels socis.

CLEANTEX té com a objectiu promoure la implementació de conceptes com l’economia circular i l’ecodisseny per tal de millorar les habilitats dels professionals del sector mitjançant la cooperació intersectorial en les institucions d’educació superior amb la finalitat d’abordar el problema de la contaminació a la indústria tèxtil i aconseguir fer-la més sostenible. A més,  el projecte CLEANTEX, està alineat amb el renovat Pla d’Acció d’Economia Circular i la nova Política Industrial llançada el març del 2020. CLEANTEX també abordarà la nova política tèxtil de la Comissió Europea pel 2021.

El projecte està cofinançat per la Comissió Europea mitjançant el programa ERASMUS+ en la línia dels partenariats estratègics per a l’educació superior amb l’acord de subvenció número 2020-1-LT01-A203 -077874. El projecte va començar el dia 1 de novembre del 2020 i té una duració de 27 mesos, amb un pressupost total de 330.828€.

El consorci està liderat per la Kaunas University of Technology (KTU), de Lituània, i compta amb la participació de l’AEI Tèxtils i el seu soci LEITAT ambdós establerts a Terrassa; CRE.THI.DEV, de Grècia; CIAPE i Environment Park Torino, d’Itàlia; la University of Ljubljana, d’Eslovènia i l’Ecole Nationale Superieure d’Arts Industries Textiles, de França.

Alguns aspectes clau discutits durant la reunió van ser la planificació de les activitats i la coordinació general. La pròxima reunió del consorci està prevista pel maig del 2021, a Grècia.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Arpe

Visita al soci Arpe

L’equip del clúster va visitar el soci Arpe, líder en la producció de productes promocionals personalitzats de microfibra.

Enfortim llaços amb el Quebec

Enfortim llaços amb el Quebec

El 22 de novembre, l’AEI Tèxtils va rebre la visita d’un representant de la Oficina del Quebec a Barcelona (Govern de Quebec) i d’un representant de Montréal International.

Visita a la UPC

Visita a la UPC

El clúster va visitar les instal·lacions tèxtils de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, dins d’una trobada oberta per presentar l’oferta educativa i les oportunitats de col·laboració empresarial amb l’ecosistema tèxtil català.

Pin It on Pinterest