Notícies

Comença un nou projecte per a promoure la sostenibilitat al sector dels materials tèxtils avançats

05/11/2020

El 4 de novembre va tenir lloc la reunió de llançament del projecte CLEANTEX, de manera telemàtica. L’AEI Tèxtils n’és un dels socis.

CLEANTEX té com a objectiu promoure la implementació de conceptes com l’economia circular i l’ecodisseny per tal de millorar les habilitats dels professionals del sector mitjançant la cooperació intersectorial en les institucions d’educació superior amb la finalitat d’abordar el problema de la contaminació a la indústria tèxtil i aconseguir fer-la més sostenible. A més,  el projecte CLEANTEX, està alineat amb el renovat Pla d’Acció d’Economia Circular i la nova Política Industrial llançada el març del 2020. CLEANTEX també abordarà la nova política tèxtil de la Comissió Europea pel 2021.

El projecte està cofinançat per la Comissió Europea mitjançant el programa ERASMUS+ en la línia dels partenariats estratègics per a l’educació superior amb l’acord de subvenció número 2020-1-LT01-A203 -077874. El projecte va començar el dia 1 de novembre del 2020 i té una duració de 27 mesos, amb un pressupost total de 330.828€.

El consorci està liderat per la Kaunas University of Technology (KTU), de Lituània, i compta amb la participació de l’AEI Tèxtils i el seu soci LEITAT ambdós establerts a Terrassa; CRE.THI.DEV, de Grècia; CIAPE i Environment Park Torino, d’Itàlia; la University of Ljubljana, d’Eslovènia i l’Ecole Nationale Superieure d’Arts Industries Textiles, de França.

Alguns aspectes clau discutits durant la reunió van ser la planificació de les activitats i la coordinació general. La pròxima reunió del consorci està prevista pel maig del 2021, a Grècia.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest