Notícies

11 socis de l’AEI Tèxtils obtenen 255k€ de finançament en la 1ª convocatòria de xBUILD-EU i EuroBoosTex pels seus projectes d’innovació i internacionalització

07/07/2023

xBUILD-EU i EuroBoosTex, el primer liderat per l’AEI Tèxtils i el segon per ATEVAL,  tenen com a objectiu facilitar les oportunitats de networking per millorar la resiliència de l’ecosistema tèxtil industrial de la UE enfortint les relacions entre clústers, per fomentar les capacitats d’innovació de la indústria tèxtil, facilitar l’adopció de processos i tecnologies per tal de reforçar la transformació cap a una economia més verda i més digital, fomentar l’actualització i la requalificació dels treballadors de la indústria tèxtil i, finalment, impulsar la internacionalització facilitant l’accés a les cadenes de valor globals.

Ambdós projectes, han finalitzat l’avaluació de les 62 propostes rebudes en la primera convocatòria d’ajuts. En total, varen participar-hi 73 PIMEs i es van seleccionar els 28 millors projectes per rebre ajuts de, fins a 15.000€ en 10 projectes Innovate Individual (EuroBoosTex), 25.000€ en 6 projectes Global (xBUILD-EU), 20.000 € en 8 projectes Innovate (xBUILD-EU) i 50.000€ en 4 projectes consorciats Green and Digital (xBUILD-EU).

Espanya ha estat el país amb més PIMEs finançades (16 del total de les 32 beneficiàries), seguida d’Eslovènia i Itàlia (ambdós amb 4). En aquesta convocatòria, xBUILD-EU ha adjudicat un total de 510.000 € i EuroBoosTex  150.000 €.

11 socis de l’AEI Tèxtils han estat seleccionats per a rebre finançament pels seus projectes d’innovació estratègica i/o d’internacionalització, per incrementar la seva competitivitat.

Els projectes seleccionats dels socis de l’AEI Tèxtils inclouen: 3 projectes Innovate Individual (EuroBoosTex) de Texfire Technical Fabrics, Polisilk i Finish,  4 projectes Global (xBUILD -EU) de les empreses Hilaturas Arnau, FINSA-Job Group, Rosich y Puigdengolas i Incabo, 3 projectes Innovate (xBUILD -EU) de Marina Race, Etisilk i SensingTex i 1 projecte consorciat Green and Digital (xBUILD -EU) de les empreses FINSA-Job Group i Maccion.

L’AEI Tèxtils valora positivament la implicació dels socis del clúster en les diferents activitats de dels dos projectes i el seu èxit en les dues convocatòries amb ajuts concedits per valor total de 255.000€.

Els dos projectes estan totalment alineats amb els eixos de l’estratègia del clúster, adreçant els quatre pilars principals: innovació, competències, internacionalització i desenvolupament de negoci així com els eixos transversals de digitalització i sostenibilitat gràcies a la gran varietat d’activitats que es duran a terme.

L’AEI Tèxtils considera aquests projectes clau per construir resiliència al sector i ampliar la seva capacitat d’innovació. Els clústers actuen com a eix i com a entorn de col·laboració per facilitar la cooperació entre empreses, centres d’investigació, legisladors i altres institucions que promouen la innovació i proveeixen a les PIMEs d’accés a noves competències, recursos i mercats.

xBUILD-EU i EuroBoosTex formen part de 6 projectes estratègics que està duent a terme el clúster per donar suport a la competitivitat dels seus socis.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de Regiogreentex

Reunió de Regiogreentex

Els dies 11, 12 i 13 de març va tenir lloc, a Vila Nova de Famalicão, una reunió del projecte europeu Regiogreentex.

Participació a la fira TriaFutur

Participació a la fira TriaFutur

L’AEI Tèxtils va participar a la fira TriaFutur col·laborant amb l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, soci del clúster.

Pin It on Pinterest