Notícies

Presentem el vídeo d’ADMANTEX2i

03/12/2021

L’AEI Tèxtils té la internacionalització com a eix clau en la seva estratègia, abordant dos grans objectius: augmentar la competitivitat dels seus membres facilitant l’accés a mercats de tercers països i augmentar la seva visibilitat en l’àmbit internacional gràcies a la participació del clúster a esdeveniments clau, tant a escala europea com internacional.

Avui, l’AEI Tèxtils llança el vídeo d’ADMANTEX2i, projecte que té com a objectiu liderar la cooperació entre clústers en els àmbits de la fabricació avançada i els materials tèxtils avançats per promoure el desenvolupament de productes sostenibles competitius mundialment, en una àmplia gamma d’aplicacions finals de prestacions elevades. Els mercats objectiu inclouen Amèrica del Nord i Àsia, amb la organització de 3 missions empresarials els propers 2 anys.

El consorci d’ADMANTEX2i està liderat per l’AEI Tèxtils i compta amb la participació de 5 clústers més: ATEVAL de València, CITEVE/Clúster Tèxtil de Portugal, PRODUCTECH de Portugal, EMC2 de França i AFIL d’Itàlia.

L’AEI Tèxtils també participa en altres projectes estratègics que aborden la internacionalització a diferents nivells.

  • TEXGLOBAL dona suport al creixement, la competitivitat i la modernització industrial de les empreses tèxtils europees a llarg termini millorant la seva capacitat d’innovació. Els mercats objectiu inclouen Amèrica del Nord, Mèxic i Vietnam amb missions empresarials que es realitzaran l’any vinent.
  • CLAMTEX té com a objectiu fomentar la col·laboració transfronterera i l’adopció de tecnologies de fabricació avançada al sector tèxtil. Un element clau és la promoció i el suport financer dels “intercanvis” dins d’Europa, facilitant bosses de viatge per als socis del clúster per a participar en missions empresarials dins de la UE.
  • GALACTICA té com a objectiu impulsar la innovació intersectorial entre les indústries tèxtil, aeronàutica/espacial i manufacturera avançada. Amb l’objectiu de conèixer cada sector, s’han organitzat una sèrie d’expedicions exploratòries a Europa per aprendre sobre diversos ecosistemes d’innovació.

Algunes activitats recents inclouen la presentació, aquesta setmana, de la primera missió internacional del projecte TEXGLOBAL a Mèxic amb un webinar dedicat a identificar oportunitats comercials. La missió es realitzarà l’última setmana de març de 2022.

Així mateix, a mitjans de febrer, l’AEI Tèxtils, en el marc d’ADMANTEX2i, presentarà els estudis de mercat per la internacionalització a Nord-Amèrica (EUA i Canadà) i al Japó, juntament amb l’esborrany del calendari per a la implementació de missions comercials a cada país durant el 2022 i el 2023.

L’AEI Tèxtils tindrà un estand conjunt amb alguns dels seus membres a Techtextil, al juny de 2022 a Frankfurt, per a mostrar les innovacions desenvolupades pels seus socis, les diferents activitats del clúster i posicionar l’AEI Tèxtils com a hub de classe mundial per a innovació tèxtil avançada.

El clúster està altament compromès amb el suport als seus socis, particularment PIMEs, amb la identificació i explotació d’oportunitats de creixement a tot el món mitjançant activitats com missions, esdeveniments de matchmaking, models de negoci d’economia circular, etc.

Veure el vídeo

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de Regiogreentex

Reunió de Regiogreentex

Els dies 11, 12 i 13 de març va tenir lloc, a Vila Nova de Famalicão, una reunió del projecte europeu Regiogreentex.

Participació a la fira TriaFutur

Participació a la fira TriaFutur

L’AEI Tèxtils va participar a la fira TriaFutur col·laborant amb l’Institut Industrial de Terrassa – Gremi Tèxtil, soci del clúster.

Pin It on Pinterest