Notícies

Tanca la convocatòria d’ajuts de GALACTICA amb un total de 84 propostes de projecte presentades

25/05/2021

GALACTICA, que té com a objectiu demostrar la viabilitat de noves cadenes de valor industrials en els sectors tèxtil i aeronàutic/aeroespacial basats en la fabricació avançada a tota la UE, va tancar la primera convocatòria de propostes el 19 de maig amb un pressupost total d’1,2 milions d’euros per donar suport a les PIMEs i start-ups europees que desenvolupin solucions innovadores que puguin formar part de cadenes de valor intersectorials i transfrontereres.

Espanya, amb 34 participants, ocupa la primera posició del ranking dels 21 països participants, precedida per Alemanya (25), Itàlia (17), Portugal (12) y França (11).

El consorci GALACTICA, liderat per l’AEI Tèxtils, avaluarà les propostes i seleccionarà els millors projectes a finançar.  L’avaluació es durà a terme entre maig i juny i la llista de projectes seleccionats es publicarà al juliol. El pressupost disponible finançarà 28 del total de 84 propostes rebudes.

La primera convocatòria de propostes de GALACTICA compta amb dos tipus d’instruments de suport financer a fons perduts,  que s’adrecen a PIMEs amb solucions innovadores que podrien formar part de les cadenes de valor intersectorials i transfrontereres en els sectors corresponents.

– L’instrument “Pioneer Acceleration” donarà suport a l’exploració de noves cadenes de valor intersectorials fent èmfasis en el desenvolupament d’un Producte Mínim Viable. Els projectes seleccionats rebran subvencions de fins a 20.000 €.

– L’instrument “Orbital Projects” té com a objectiu donar suport a la demostració de productes o serveis que generin noves cadenes de valor i connectin els sectors de GALACTICA. Es seleccionaran vuit projectes que rebran un ajut a fons perdut de fins a 100.000 € per consorci, amb un màxim de 58.000 € per PIME.

 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Trobada de socis

Trobada de socis

L’AEI Tèxtils va celebrar la seva trobada periòdica el dia 24 de gener, en la que varen participar-hi 20 representants de diverses empreses i organitzacions associades.

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

Nou curs obert sobre economia circular i ecodisseny

En el marc del projecte europeu CLEANTEX, en el que l’AEI Tèxtils ha participat com a soci juntament amb el Centre Tecnològic LEITAT, s’ha creat un curs obert en línia i massiu (MOOC), enfocat a l’economia circular i l’ecodisseny al sector tèxtil.

Agenda de febrer

Agenda de febrer

Durant el mes de febrer, el clúster durà a terme diverses activitats per als seus socis i participarà en vàries reunions de projectes europeus.

Pin It on Pinterest