Notícies

Tanca la convocatòria d’ajuts de GALACTICA amb un total de 84 propostes de projecte presentades

25/05/2021

GALACTICA, que té com a objectiu demostrar la viabilitat de noves cadenes de valor industrials en els sectors tèxtil i aeronàutic/aeroespacial basats en la fabricació avançada a tota la UE, va tancar la primera convocatòria de propostes el 19 de maig amb un pressupost total d’1,2 milions d’euros per donar suport a les PIMEs i start-ups europees que desenvolupin solucions innovadores que puguin formar part de cadenes de valor intersectorials i transfrontereres.

Espanya, amb 34 participants, ocupa la primera posició del ranking dels 21 països participants, precedida per Alemanya (25), Itàlia (17), Portugal (12) y França (11).

El consorci GALACTICA, liderat per l’AEI Tèxtils, avaluarà les propostes i seleccionarà els millors projectes a finançar.  L’avaluació es durà a terme entre maig i juny i la llista de projectes seleccionats es publicarà al juliol. El pressupost disponible finançarà 28 del total de 84 propostes rebudes.

La primera convocatòria de propostes de GALACTICA compta amb dos tipus d’instruments de suport financer a fons perduts,  que s’adrecen a PIMEs amb solucions innovadores que podrien formar part de les cadenes de valor intersectorials i transfrontereres en els sectors corresponents.

– L’instrument “Pioneer Acceleration” donarà suport a l’exploració de noves cadenes de valor intersectorials fent èmfasis en el desenvolupament d’un Producte Mínim Viable. Els projectes seleccionats rebran subvencions de fins a 20.000 €.

– L’instrument “Orbital Projects” té com a objectiu donar suport a la demostració de productes o serveis que generin noves cadenes de valor i connectin els sectors de GALACTICA. Es seleccionaran vuit projectes que rebran un ajut a fons perdut de fins a 100.000 € per consorci, amb un màxim de 58.000 € per PIME.

 

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Visita al soci Arpe

Visita al soci Arpe

L’equip del clúster va visitar el soci Arpe, líder en la producció de productes promocionals personalitzats de microfibra.

Enfortim llaços amb el Quebec

Enfortim llaços amb el Quebec

El 22 de novembre, l’AEI Tèxtils va rebre la visita d’un representant de la Oficina del Quebec a Barcelona (Govern de Quebec) i d’un representant de Montréal International.

Visita a la UPC

Visita a la UPC

El clúster va visitar les instal·lacions tèxtils de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Terrassa, dins d’una trobada oberta per presentar l’oferta educativa i les oportunitats de col·laboració empresarial amb l’ecosistema tèxtil català.

Pin It on Pinterest