Notícies

Promovem el packaging sostenible al sector dels materials tèxtils avançats

12/01/2022

L’AEI Tèxtils, juntament amb el Packaging Cluster i amb la col·laboració del Centre Tecnològic LEITAT, ha iniciat el projecte TEXSOSPACK, cofinançat per l’Agència de Residus de Catalunya en el marc del programa Foment de l’Economia Circular. El projecte té com a objectiu promoure la implementació de packaging sostenible al sector dels materials tèxtils avançats.

TEXSOSPACK contribuirà a impulsar i millorar la coordinació i la comunicació entre els dos sectors, el packaging i els materials tèxtils avançats, per establir i enfortir aquesta aliança clau en matèria de prevenció de residus, allargar el cicle de vida útil dels materials emprats i ajudar a descarbonitzar l’economia productiva.

Com a punt de partida, es realitzarà una anàlisi de l’estat de l’art de bones pràctiques de packaging primari, secundari i terciari sostenible en diversos sectors. En paral·lel, es recolliran els principals reptes al sector dels materials tèxtils avançats i se’n determinaran els més comuns i prioritaris. Amb aquesta informació, s’organitzarà una sessió interclúster entre empreses del sector i empreses de packaging, per tal d’exposar els reptes i, mitjançant una dinàmica de treball, plantejar solucions.

De les solucions plantejades se’n seleccionaran 4 de les quals se’n realitzarà una avaluació ambiental. Finalment, amb tota la informació generada s’elaborarà un estudi que pretén ser una guia de com implementar un packaging sostenible a les empreses del sector dels materials tèxtils avançats i que podria ser extrapolable a altres empreses del sector tèxtil i, fins i tot, a altres sectors.

L’objectiu de TEXSOSPACK és facilitar la transició verda als sectors dels materials tèxtils avançats i del packaging a Catalunya, ambdós formats majoritàriament per PIMEs, generant noves oportunitats de negoci per a incrementar la seva competitivitat, basades en una estreta col·laboració i en la reducció de l’impacte mediambiental dels seus serveis i productes.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI TÈXTILS a Techtextil

L’AEI Tèxtils va participar a Techtextil 2024 del 23 al 26 d’abril amb un estand conjunt amb diversos dels seus membres: FINSA, Pont Aurell y Armengol, Hilados Egarfil, Technitiger, VTS Technical Tèxtils, Laminats Orient, Velutex Flock, Hilaturas Arnau i Polisilk.

Reunió de SustainTex

Reunió de SustainTex

Hem participat a una reunió del projecte SustainTex, celebrada a Malta els dies 6 i 7 de maig.

Pin It on Pinterest